www.car.cz
 

První svezení po zimě. Kuba Smrž na IRTA testech v Barceloně
     18.3.2005 06:26 - tisková zpráva


Kuba Smrž obsadil při prvním oficiálních IRTA testech v Barceloně celkovou 17. příčku.

 

Na rozdíl od převážné většiny svých soupeřů se český jezdec posadil za řidítka závodního motocyklu letos poprvé. Na Hondě týmů Molenaar Rscing se stejnými barvami generálního partnera firmy Akuna absolvoval při tradičním dvoudenním testovaní tréninkovou dávku 102 kol.

 

Jakub Smrž:

Je to zvláštní, ale i přestože jsme začali letos později, což bylo zapříčiněno pozdějším dodáním kitových dílů z Japonska jsem spokojený. Nemělo cenu se nikam hnát a riskovat zbytečně pád bez předchozího rozježdění. V týmu a i okolo je spousta nových věcí, které je potřeba nejdříve poznat a správně je vstřebat. Loni byla hodnota mého maxima z IRTA testů tady v Barceloně o 1 sekundu horší, takže už hned úvodní čas lze brát jako posun vpřed, ale nelze to považovat za zcela bernou minci na jakých místech bych se měl umísťovat.

 

Snažil jsem se co nejlépe sžít s motorkou, která sice vypadá na první pohled stejně jako ta loňská, ale přitom je zcela úplně jiná. Používáme nové brzdy, máme nové karbonové ráfky, které jsem zkoušeli při posledním závodě loňské sezóny. Máme v týmu také nového technika na pérování a tak jsme zkoušeli různé varianty.

 

Rám je udělaný na zakázku v Holandsku. Je tužší, dovoluje větší využití síly motoru a zároveň i větší možnost různých kombinací nastavení. První poznatky jsou více než pozitivní. Takže i proto jsme zkoušeli různá nastavení a já si navíc po dlouhých 5 měsících znova zvykal na závodní rychlost. Když se pak podívám, kdo vlastně skončil přede mnou, což teda není až tak důležité a hlavně s jakým odstupem a co za všechna potřebná data jsme nasbírali během těchto dvou dnů, kdy nám přálo počasí, nezbývá než zopakovat to co jsem řekl na začátku.

 

Spokojenost. Vím, že jsem jel s rezervou, ale jsem klidnější a vyrovnanější. Po druhém testu, který je v plánu ve středu a čtvrtek příští týden v Jerezu budeme zase o kus dále. Doufám, že nám bude stejně jako tady přát teplé a slunečné počasí. A co bude teď těch pár dní dělat? Zůstanu tady v Barceloně, budu koukat na MotoGP, projdu si trať a budu přemýšlet, co a jak ještě zlepšit. Za pár dní nás totiž čeká již první závod.“

 

Konečné pořadí IRTA testu:

1   Daniel PEDROSA      HONDA      1.46,248

2   Sebastian PORTO     APRILIA     1.46,438

3   Randy DE PUNIET     APRILIA     1.46,756

4   Alex DE ANGELIS     APRILIA     1.46,787

5   Jorge LORENZO        HONDA      1.47,018

….

17  Jakub SMRŽ             HONDA       1.48,898    odstup prvního v pořadí  / -2,650 sec/   

 

 

 

 

 MPAFoto.com 


 
 
Fotogalerie:   GIGA FOTOGALERIE OKRUHY v roce 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose