www.car.cz
 

Tomáš Enge odstartuje do závodu v Phoenixu ze čtvrté řady
     19.3.2005 23:36 - tisková zpráva


Tomáš Enge předvedl v mimořádně vyrovnané kvalifikaci na druhý závod sezony IndyCars další výborný výkon, který mu vynesl sedmou příčku a opět byl nejlepším nováčkem. Závod v Phoenixu se koná už v sobotu.

Program závodního víkendu v Phoenix International Raceway je nahuštěn do dvou dnů, v pátek proto na jezdce čekaly nejen dva tréninky, ale i kvalifikace. Enge ukázal svou rychlost už ve druhém tréninku, kde byl čtvrtý jen sedm tisícin za třetím Tomasem Scheckterem, celkem odjel v obou trénincích 82 kol.

 

V kvalifikaci byl český jezdec mezi prvními jezdci, na které přišla řada a stejně jako před dvěma týdny v Miami zajel velmi dobře. Na jedné míli dlouhém oválu byly mezi jezdci minimální odstupy, na druhou řadu Engemu scházelo pouhých pět setin. Liberecký rodák bude podruhé v řadě nejlépe postaveným nováčkem na startu závodu. Z první řady odstartují Bryan Hertha a Dan Wheldon, vítěz úvodního závodu sezony. Engeho týmový kolega Scheckter skončil čtvrtý.

 

Tomáš Enge: Jsem velmi spokojený, pro zítřek je to stále dobré. Je to náročná trať, daleko více než rychlé ovály jako Homestead-Miami. Pro mě a tým Rockstar je důležité zítra odjet co nejvíce mil. Doufám, že nebude pršet. Najel jsem tady hodně mil a chci odjet další, náš Chevy je velmi dobře ovladatelný ve skupince jezdců a závod tak bude vzrušující.“

 

Výsledky kvalifikace zde

 

 

BPA


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose