www.car.cz
 

Jan Možný byl po své světové premiéře v Mexiku přímo nadšen přístupem
     20.3.2005 09:53 - tisková zpráva


Spolujezdec Romana Kresty Jan Možný byl doslova nadšen přístupem celého týmu BP-Ford WRT. „Všichni mi vycházeli vstříc a cítil jsem z jejich strany velkou podporu,“ prohlásil na úvod Možný.

 

Přestože český jezdec Mexickou rally nedokončil, Malcolm Wilson pochválil celou posádku za dosažené časy v rychlostních zkouškách. „Roman předvedl velmi dobrý výkon. Jel tu také poprvé a navíc s novým spolujezdcem. Jeho časy byly povzbudivé,“ řekl doslova Wilson.

 

„Malcolm nám v servisní zóně řekl, že je spokojen s našimi časy,“ řekl Možný. A jak došlo k odstoupení? „V rychlostní zkoušce se nám uvolnilo pravé přední kolo, ve kterém se ustřihl šroub na rameni nápravy. Roman to v cíli RZ 8 opravil, ale asi 1.5 kilometru před startem do RZ 9 nám upadl i tlumič. S takovým poškozením se už nedalo pokračovat. Mechanici týmu ale Romana chválili za dobrou předchozí opravu.“

 

Jan Možný nám dále řekl, že spolupráce fungovala dobře. „Nebyl jediný vážnější problém. Po celou soutěž jsem se cítil dobře a jízdu jsem si užíval. Myslím, že Roman dosahoval při svém prvním startu na šotolině velmi slušných časů, což ostatně potvrdil také Malcolm Wilson,“ pokračoval Možný.

 

A co na závěr? „V Mexiku panovalo velmi teplé počasí a teploty se pohybovaly okolo 26 °C. Denně jsem vypil asi pět litrů vody, protože dodržování pitného režimu v takových podmínkách je nesmírně důležité. Samozřejmě jsme si vyzkoušeli také mexickou kuchyni a jelikož mi chutnají mexická jídla i v Česku, tak jsem si to vychutnal,“ dodal na závěr Možný.

 

Zpracoval: RV FFK

 


 
 
Fotogalerie:   Motoskijöring Rýmařov 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose