www.car.cz
 

Tomáš Enge ani na podruhé nedojel. Pouštěl prvního a havaroval
     20.3.2005 20:26 - tisková zpráva


Panteři skončili v Phoenixu předčasně - (20.03.05)

Oba jezdci týmu Panther Racing se v sobotním závodu XM Satellite Radio 200 v Phoenixu dostali do problémů. I přes další vydařenou kvalifikaci Tomáše Engeho i Tomase Schecktera nezískal ani jeden z vozů třetí vítězství týmu v PIR. Scheckter byl klasifikován jako 17., Enge jako 20.

Nováček IndyCar série Enge startoval do závodu ze sedmého místa, v obou letošních závodech byl nejlepším kvalifikantem mezi debutanty. Enge byl nejrychlejší v dopoledním zahřívacím tréninku, v úvodní fázi závodu však bojoval s nervózním vozem. Po restartu závodu, žlutou fázi si vyžádala nehoda Buddy Ricea, se pak na voze RockStar objevil technický problém, který zhatil jakékoliv naděje na vítězství. Zatímco se tým snažil vyřešit problém, Enge se pokusil pustit vnitřkem Daria Franchittiho, a když oba zpomalili, byl Enge na špinavé stopě a škrtnul o vnější zeď.

 

Tomáš Enge: Vůz RockStar byl dobrý po celý víkend. Po restartu se ale něco stalo a ztratili jsme rychlost, všichni mě předjížděli. Nejsme si jistí příčinou. Potom se blížil vedoucí jezdec a já ho chtěl pustit. On ale najednou také zpomalil. Neměl jsem místo, abych se vrátil do ideální stopy. V okamžiku, kdy jsem na vnějšku třetí zatáčky najel na žmolky pneumatik, stal se ze mě už jen pasažér.

 

Panther zahajuje Fan Tour

 

Panther Racing v sobotu 26. března mezi 19 a 22 hodinou místního času startuje v motokárové hale Fast Times Indoor Karting v Indianapolis. Za věnování $10 na Best Buddie Indiana si fanoušci mohou zazávodit na dvoupodlažní vnitřní dráze. Scheckter, Enge i třetí jezdec pro 500 mil Indy budou k dispozici na autogramiádě konané od 19 do 20 hodin. V průběhu večera budou rozdány ceny a fanoušci se mohou zapsat do Fan Tour.

 

Další závod série IndyCar se koná 3. dubna na městské trati v St. Petersburgu na Floridě.

 

 BPA


 
 
Fotogalerie:   Tomáš Enge v Miami, březen 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose