www.car.cz
 

Adam LACKO přestupuje z trucku: pojede MS cestovních automobilů
     25.3.2005 10:23 - tisková zpráva


Tisková konference IEP týmu u příležitosti zahájení sezóny 2005


Za velkého zájmu novinářů i široké veřejnosti oficiálně zahájil ve čtvrtek 24.3.2005 generální manažer INTERNET EXPRES Prima Teamu Stanislav Matějovský týmovou závodní sezónu 2005. Tisková konference, uspořádaná při této příležitosti, se konala v samém srdci Prahy, v dolní části Václavského náměstí, v kongresovém centru hotelu Ambassador.

Stanislav Matějovský vysvětlil přítomným důvody, které tým pro nejbližší období vedly ke změně zaměření v závodní činnosti: "V týmu je prioritním jezdcem teprve 20-ti letý Adam Lacko a vedle něj tu jsou také další dva velmi mladí jezdci - Jiří Skula a můj syn Michal Matějovský. Ti všichni chtějí závodit na okruzích, ale spíše s cestovními vozy než se závodním tahačem. Proto chceme těmto mladým jezdcům dát šanci a oni sami musí prokázat, zda jí dovedou využít či nikoliv.

Já jsem ale přesvědčen, že jejich dosavadní výsledky naznačují, že mají na to, aby dosáhli dobrých umístění a mohli se i dále zlepšovat. Samotný Adam Lacko prokázal ve FIA European Racing Cupu, že patří k evropské špičce. Známe řadu jeho dobrých výkonů i z okruhových závodů cestovních vozů dosažených v soutěžích v ČR . Domnívám se tedy, že by se měl postupně dostat mezi nejlepších patnáct jezdců v Mistrovství světa cestovních vozů (WTCC)".

Stanislav Matějovský představil v dalším programu ostatní soutěže, kterých se týmoví jezdci budou v roce 2005 účastnit. Patří mezi ně již tradičně Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup, ale také mezinárodní soutěže jako Divinol Cup nebo Mezinárodní mistrovství ČR - Divize D4. Novinkou pro fanoušky a příznivce týmu bude možnost sledovat závody Mistrovství světa cestovních vozů (WTCC) v přímých televizních přenosech. Všechny ostatní závody pak jako dříve budou k dispozici ze záznamu (více informací na www.csms.cz).

Mezi hosty a návštěvníky tiskové konference byli i čelní představitelé automobilového sportu v České republice - Ing Radovan Novák, generální sekretář FAS ČS a Ing. Roman Ječmínek, prezident Autoklubu ČR. Na závěr tiskové konference se její účastníci odebrali na rušné Václavské náměstí, kde byla za účasti herečky, moderátorky a dlouholeté patronky týmu Báry Štěpánové slavnostně pokřtěna nová Alfa Romeo 156 S 2000 určená pro Adama Lacka a seriál závodů FIA World Touring Car Championship 2005.

 
více na www.csms.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose