www.car.cz
 

Václav Pech jun. odjíždí na víkendovou Valašskou rallye a těší se na tmu
     29.3.2005 20:15 - tisková zpráva


Plzeňská posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. a Petr Uhel se přesouvá do Valašského Meziříčí, které je centrem letošní Valašské rallye, třetího podniku domácího šampionátu v automobilových soutěžích.

 Václav Pech jun. je v současné době v čele obou domácích mistrovství a odjíždí na Valašsko za dalšími mistrovskými body. „Po delší době nás opět čeká závodění ve standardních podmínkách. Velmi se mi zamlouvala jízda na sněhu, kterou jsem si při všech dosavadních startech ve Freistadtu, Klatovech i na sprintu v Okříškách užil vrchovatě. Ale nyní to bude opět klasická jízda po úzkých asfaltových cestách, kdy je potřeba zvolit co nejrychlejší  čistou stopu a brzdit až na poslední chvíli. Doufám, že si rychle zpět přivyknu tomuto stylu jízdy, a také proto mám před samotným startem naplánováno malé testování, abych vyzkoušel nastavení focusu na místních komunikacích.

Těším se také na to, že se opět pojede v noci. Jízda za tmy má své kouzlo a vyžaduje zvýšenou koncentraci. Pořadatelé připravili časový harmonogram tak, aby se většina páteční etapy jela v noci a citlivě nechali start sobotní etapy až na 11 hodinu dopoledne, takže budeme mít šanci se dostatečně vyspat. Na  našem soutěžním speciálu jsme přestavěli podvozek ze sněhového zpět na asfaltový a jak jsem již říkal, nastavení doladíme těsně před samotnou soutěží přímo na Valašsku,“ popisuje přípravy před rallye Václav Pech jun.

 Modrožlutý ford EuroOil teamu odstartuje do soutěže z náměstí ve Valašském Meziříčí v pátek po půl páté odpoledne. Václava Pecha jun. poté, tak jako zbývajících zhruba devadesát posádek, čeká dvoudenní souboj o mistrovské body  na tratích rychlostních zkoušek. Pořadatelé jich pro jezdce přichystali celkem dvanáct, šest v páteční a stejný počet také v sobotní etapě rallye. Vítěz bude znám v sobotu 2.dubna, kdy před pátou hodinou odpoledne vjede se svým závodním automobilem na cílovou rampu opět na náměstí ve Valašském Meziříčí.

 

 

Jaroslav Štauber

www.RallyeJournal.cz 


 
 
Fotogalerie:   Pačejov 2004 na fotkách Radka Rocheta

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose