www.car.cz
 

Motokrosový seriál PAP OIL CUP 2005 odstartuje v dubnu
     30.3.2005 13:00 - tisková zpráva


Vážení přátelé,

přestože donedávna spíše vybízelo k ryze zimním sportům, na dveře motoristických fanoušků už naléhavě klepe zahájení domácí motokrosové sezóny.

 

Po báječném lednovém mezinárodním halovém motokrosu v brněnském Rondu se promotérská AGENTURA FORSAGE už plně soustředí na přípravu seriálu PAP OIL CUP 2005 – mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu tříd 125 ccm, Open a Veterán. Pod oficiálním názvem PAP OIL CUP se bude naše motokrosařská elita a její zahraniční soupeři  střetávat už potřetí. Je třeba dodat, že tento šampionát si dokázal během dvou předcházejících ročníků vybudovat mezi jezdci, týmy a příznivci motokrosového sportu velmi dobré renomé a v tomto trendu hodlá promotér spolu s pořadateli jednotlivých závodů pokračovat i letos.

Také PAP OIL CUP 2005 je šestidílný s tím, že na poslední závod jednotlivců v Třemošnici naváže o necelé       dva týdny později v Kaplici ještě jednorázový závod mezinárodního mistrovství České republiky družstev.

Tvorba kalendáře PAP OIL CUPU 2005 byla náročná, protože v případě termínových kolizí s podniky motokrosového mistrovství světa či Evropy by naši špičkoví ztráceli šanci na zisk domácího titulu a jejich absence by znamenala i ochuzení  kvality startovního pole. Nyní však už lze konstatovat, že tyto snahy promotéra seriálu padly na úrodnou půdu.

 

KALENDÁŘ PAP OIL CUPU 2005

10.4.2005 (neděle)                   PACOV (u Pelhřimova)           pořadatel Automotoklub Pacov

01.5.2005 (neděle)                    LOKET (u Karlových Varů)         pořadatel AMK Loket v AČR

29.5.2005 (neděle)                    VRANOV (u Brna)                     pořadatel FORSAGE Sport klub

14.8.2005 (neděle)                    PETROVICE (u Karviné) pořadatel AMK Petrovice

28.8.2005 (neděle)                    ŠUMPERK                               pořadatel Auto klub Šumperk

28.9.2005 (sváteční středa)        TŘEMOŠNICE (u Čáslavi)          pořadatel AMK Třemošnice

 

PAP OIL CUP 2005, tříčlenná družstva

08.10.2005 (sobota)                  KAPLICE (u Českého Krumlova) poř. AMK Kaplice v AČR

 

Zahájení v Pacově

Tak jako v předcházejících dvou sezónách, také letošní premiéra PAP OIL CUPU 2005, mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu, zamíří do motocyklově celosvětově známého Pacova. I když oblast Vysočiny ještě v polovině března pokrývaly výdatné sněhové pokrývky, pořádajícímu Automotoklubu Pacov ten největší balvan starostí už pomohla odplavit dlouho očekávaná obleva, tak přípravě velmi pěkného motokrosového areálu „Pacovský propad“ na úvodní podnik šampionátu nic nebrání. „Legrace to není, sníh tady ležel hodně dlouho, terén je nasáklý vodou. My jsme ale tady na Vysočině na takové začátky sezóny zvyklí, takže nás hned tak něco nerozhodí,“ říká optimisticky Jan Smolek, ředitel blížícího se motokrosu v Pacově.

 

Systém beze změny

Také v PAP OIL CUPU 2005 budou o tituly mezinárodních motokrosových mistrů České republiky bojovat jezdci tříd 125 ccm, Open a Veterán. Stejný bude i systém jízd: třídy 125 ccm a Open absolvují v každém podniku seriálu po dvou zvlášť bodovaných jízdách na 30 minut + 2 kola, jezdce třídy Veterán čeká vždy po dvou jízdách na        15 minut + 2 kola.V každé jízdě jednotlivých tříd budou sbírat body jezdci na 1. až 20. místě v cíli takto:                25-22-20-18-16-15-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 bod. Pro průběžné pořadí se započítávají všechny bodové zisky bez škrtání nejhorších výsledků, takže sledování vývoje šampionátu bude velmi jednoduché a přehledné.    Při každém podniku pořadatelé vyhlásí a věcnými cenami odmění také jezdce podle součtu místění z obou jízd jednotlivých tříd, tyto nebodované výsledky však nebudou mít na průběžné a posléze celkové pořadí šampionátu žádný vliv.

Podle propozic PAP OIL CUPU 2005 během každého podniku startovat současně ve třídě 125 ccm i ve třídě Open, samozřejmě na odlišných motocyklech.

Jezdci třídy Veterán pojedou oproti třídám 125 ccm a Open  dvě jízdy navíc, kterou budou součástí pořadu jednorázového mezinárodního mistrovství České republiky motokrosových družstev v sobotu 8. října v Kaplici. 

 

Časový harmonogram

Promotér PAP OIL CUPU 2005 v souvislosti s aktuálním počtem jezdců má v rezervě čtyři varianty časového harmonogramu, v zásadě však pro každý podnik šampionátu platí jednotné časové schéma.

08.00 – 09.25 hod.        Volné tréninky všech tříd

10.00 – 12.00 hod.        Kvalifikační tréninky všech tříd

13.00 – 13.25 hod.        Slavnostní zahájení závodu s představením jezdců

13.30 – 14.05 hod.        1. jízda třídy 125 ccm

14.15 – 14.35 hod.        1. jízda třídy Veterán

14.45 – 15.20 hod.        1. jízda třídy Open

15.50 – 16.25 hod.        2. jízda třídy 125 ccm

16.35 – 16.55 hod.        2. jízda třídy Veterán

17.05 – 17.40 hod.        2. jízda třídy Open

17.45 – 18.00 hod.        Vyhlášení vítězů všech tříd

 

Relaxace před startem

K novinkám PAP OIL CUPU 2005 patří „CROSS PARTY“, pořádané na jednotlivých závodištích v předvečer závodu. Ve speciálním stanu by se tak měli při živé či reprodukované hudební produkci společně scházet jezdci, členové týmů, žurnalisté, delegovaní činovníci a pořadatelé ke zpestření posledních volných chvil před vzrušující atmosférou následujícího závodního dne. Promotér seriálu uvažuje o zpřístupnění těchto společensko-zábavných akcí také širší motoristické veřejnosti.

 

Bartolini prý určitě!

Šlágrem loňského motokrosového mezinárodního mistrovství České republiky měly být pravidelné starty italského exmistra světa třídy 500 ccm Andrei Bartoliniho ve třídě Open. S napětím očekáváný Bartolini se však v dresu českého týmu Delta ani v žádném jiném na startu úvodního závodu v Pacově neobjevil a naši fanoušci se ho dočkali až v půlce října v Jiníně při českém mezinárodním šampionátu družstev. Za zdroj loňských problémů označil manažér týmu Delta Ervín Krajčovič obstrukce italské motocyklové federace při vydávání povolení svým jezdcům k zahraničním startům, kolidujícím termínově s podniky italského šampionátu. Podle Krajčoviče v případě Bartoliniho letos podobného už nic nehrozí, navíc pro skvělého italského motokrosaře prý vyřizuje českou licenci . Pokud všechno klapne na sto procent, bude třídu Open v PAP OIL CUPU 2005 provázet dramatická atmosféra    od prvního do posledního závodu šampionátu !

 

Obhájce Žerava změnil tým

Letošní bitvy s Bartolinim a dalšími favorizovanými jezdci třídy Open podstoupí obhájce titulu mezinárodního mistra České republiky Martin Žerava ve zcela novém „balení“. Sérii změn odstartoval nečekaný odchod loni špičkového týmu Bonver KTM CZ Motosport (po podzimním zisku titulu mezinárodního mistra České republiky družstev) z vrcholného motokrosu, mj. z rodinných důvodů jeho majitele. A tak Žerava se příští neděli 10. dubna poprvé představí v barvách UFO Racing Teamu (dříve VCES racing team Náchod)                  a novinkou bude i jeho motocykl – místo loňského stroje KTM bude letos pilotovat modrou yamahu.

 

V novém také Bartoš  

V příští tiskové informaci Vás podrobněji seznámíme se složením a letošními záměry předních českých motokrosových týmů, nicméně dnes kromě Žeravova přestupu zmiňme ještě jednu letošní významnou změnu. Týká se Petra Bartoše, který se loňské zkušené v rakouské stáji RS Schalko vrací do českých služeb. Jeho smlouvu pro letošní sezónu tvoří jakýsi trojúhelník, takže přesný název týmu, za který bude v PAP OIL CUPU 2005 jezdit na čtyřtaktní dvěstěpadesátce Suzuki třídu 125 ccm, zní Orion Litomyšl – Agrofert Team. 

 

Dakarský vlk mezi veterány

Velmi početně bude letos opět obeslána třída Veterán, ve které startují jezdci s dovršením 40 let svého věku. Jezdci nad 50 roků mají v rámci třídy Veterán stejně jako loni zvlášť bodovaný Pohár Texaco. Věkovou hranici čtyřiceti let splnil v závěru loňské sezóny náš neznámější motocyklový maratónec Ivo Kaštan z Velkého Meziříčí    a s velkou chutí se tak zařadil do letošní startovní listiny. Osminásobný účastník (šestkrát v sedle motocyklu) proslulé Rallye Dakar Kaštan se bude při závodech PAP OIL CUPU 2005 podílet i na doprovodných pořadech, například formou autogramiád.

 

Na skok do podzimu

I když PAP OIL CUP 2005 ještě neodstartoval, alespoň letmo šampionát přeskočme k jeho úplnému závěru.      Ten bude patřit, jak známo, mezinárodnímu mistrovství České republiky motokrosových družstev v jihočeské Kaplici. Už nyní se rýsuje více než zajímavá konkurence, Delta tým chce nasadit supersilnou celoitalskou sestavu   a jedná se také o startu amerických jezdců.

 

Jak to dopadlo loni?  

Pro osvěžení paměti a porovnání šancí v PAP OIL CUPU 2005 nabízíme výtah z celkových výsledků loňského mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu.

Třída 125 ccm:

1.Jan BRABEC, 2.Jindřich HRABICA, 3.Martin KOHÚT (SK), 4.Filip NEUGEBAUER, 5.Martin VOTROUBEK, 6.Tomáš BUČENEC (SK).

Třída Open:

1.Martin ŽERAVA, 2.Miroslav KUČÍREK, 3.Petr MASAŘÍK, 4.Petr BARTOŠ, 5.Michal KADLEČEK, 6.Bohuslav SVATOŠ.

Třída Veterán:

1.Roman HEINRICH, 2.Petr KOVÁŘ, 3.František HROBSKÝ, 4.Zdeněk VELKÝ, 5.Vladimiír BUŠ, 6.Bohumil KLANICA.

Družstva:

1.BONVER KTM CZ MOTOSPORT (Jan ZAREMBA, Jiří ČEPELÁK, Martin ŽERAVA), 2.DELTA motocross team I (Alesio CHIODI, Simone CAPPELLINI, Andrea BARTOLINI), 3.ORION TEAM Litomyšl I (Tomáš BUČENEC, Petr MASAŘÍK, Sašo KRAGELJ), 4.VCES racing team Náchod (Jan BRABEC, Miroslav KUČÍREK, David PHILLIPPAERTS), 5.EMOS KAWASAKI RACING TEAM (Filip NEUGEBAUER, Eriko RIHO, Petr BARTOŠ), 6.ORION TEAM Litomyšl II (Jan MIKULECKÝ, Vítězslav MAREK, Zdeněk BLÁBOLIL.

 

 

 

Brno, 29. března 2005            

 

 

 

 

 

 

 

                 Amos Krejčí                                                                         AGENTURA FORSAGE spol. s r.o.

               Mediální garant                                                                  Promotér seriálu „PAP OIL CUP 2005“

 

                                                              

                                                                                                         


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose