www.car.cz
 

Trumf rally team a Roman Odložilík na valašce poprvé s cliem
     30.3.2005 12:59 - tisková zpráva


Je tomu téměř pět měsíců, co musel Roman Odložilík dočasně pověsit závodění na hřebík. Důvodem bylo komplikované zranění dolních končetin. Za ony čtyři měsíce se ale dvojnásobný mistr republiky v historicích stačil uzdravit a první dubnový víkend se společně se spolujezdcem Františkem Rajnohou již postaví na start svého prvního letošního závodu – Sheron Valašské Rally.

 

Nad Romanovou účastí na této rallye dlouho visel otazník a nebylo vyloučeno, že i na valašce jej nahradí Pavel Valoušek. Vše se ale v dobré obrátilo a lékaři Romanovi tento start dovolili. Kromě letošního prvního vystoupení na tratích automobilových soutěží si ale jezdec Trumf Rally Teamu připíše ještě jedno „poprvé“. Svůj návrat do rallye totiž oslaví i premiérou nového vozu, kterým bude Renault Clio S1600.

 

„Na autě jsme vyměnili téměř vše, z původního vozu zůstal jenom motor, který je starší specifikace. Ten nebylo třeba měnit, protože má za sebou jen 200 ostrých kilometrů. Je sice slabší než poslední model, ale zdá se nám rozumné jej předělat až při předepsané  repasi. Po testování se mi zdá auto, možná i z tohoto důvodu, motoricky trochu slabší než suzuka, ale mnohem klidnější. Podvozek je opravdu na velmi dobré úrovni,“ zhodnotil jezdec. Oba zbývající týmové vozy, tedy historické Porsche Carrera a Škoda Octávia mezitím změnili majitele a putovaly do zahraničí. „Poršátko“ do Belgie do týmu Roberta Droogmanse, octávia do garáže v Maďarsku.

 

Zatím poslední Romanovo vystoupení na Rallyšou Modřice dává důvod k optimismu i pro valašku. Popasoval se tam i s mnohem silnějšími vozy a bylo vidět, že mu dvoukolka padla do ruky. Jaké ale může mít ambice po dlouhé přestávce a případnými dozvuky zranění?

 

„Nejsem jezdec, který by šel závodit o páté místo. Nicméně jsou proti mně okolnosti. Dlouho jsem neseděl v závodním autě, poprvé pojedu s cliem a navíc ani zranění není úplně vyléčené. Už jsme ale ztratili moc bodů a další neúčast si nemůžeme dovolit. Zvláště pátek tedy bude spíše seznamovací. Doufám ale, že nebudeme až úplně vzadu,“ věří pilot.

 

Na návrat do kokpitu se těší i spolujezdec František Rajnoha. „Jak se lidově říká, už mě také svrběl zadek, a jsem moc rád, že už zase pojedeme. Navíc to bude s cliem, které mi svými jízdními vlastnostmi učarovalo,“ usmívá se muž z pravé sedačky a dodává: „Soutěž bude velmi obtížná. Těším se zejména na tradiční Bystřičku, která bývá perlou soutěže.“        

                                   

        tisková informace

-Vicky- Media Productions  

          foto: F. Dušek

                         

       


 
 
Fotogalerie:   Rallye Show Modřice 2004 od Oty Muchy, start a přípravy

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose