www.car.cz
 

Jarka Janiše čeká křest ve formuli Nippon
     30.3.2005 21:48 - tisková zpráva


Jarek Janiš o nadcházejícím závodu poprvé ochutná v Motegi atmosféru závodního víkend šampionátu formule Nippon, do kterého nastoupí v týmu Kondo Racing.

Japonský šampionát formule Nippon je obdobou evropské F3000 a kromě domácích jezdců v něm startují i evropští jezdci, vedle Janiše to budou například Richard Lyons nebo bývalý testovací jezdec Jaguaru Andre Lotterer. Janiš bude prvním českým jezdcem v historii této série. Před úvodním závodem sezony si mohl na vůz zvyknout ve dvou oficiálních testech v Suzuce a Motegi, v obou případech do jejich průběhu promluvil déšť. Závody formule Nippon mají délku přibližně 300 km a v jejich průběhu jezdci musí absolvovat zastávky v boxech, při kterých se mění pneumatiky a doplňuje palivo.

Jarek Janiš: První závod sezony má vždy jedinečné kouzlo. Osobně bych byl raději, kdybych měl před ním možnost ještě více testovat, protože okolnosti mi zatím zabránily pořádně trénovat na suché trati. Z tohoto důvodu bych se vůbec nebránil, kdyby mělo o víkendu pršet, protože nastavení vozu na mokro máme už docela dobré. S výjimkou vytrvalostních závodů pojedu poprvé závod dlouhý 300 km, ale po fyzické stránce to není problém zvládnout. Zatím těžko můžeme mluvit o konkrétních cílech v závodu, je to první závodní víkend a po něm budeme mít jasnější představu, jak si stojíme ve srovnání s konkurencí.“

Twin Ring Motegi leží asi 100 km severovýchodně od Tokia a jednou z jeho zajímavostí je, že nabízí klasický okruh i ovál. Na rozdíl od Indianapolis však klasická trať nevyužívá ovál, který hostí závody americké série IndyCar. Dalším z významných mezinárodních podniků je světový šampionát silničních motocyklů. Do letošního šampionátu formule Nippon je přihlášeno 15 jezdců, titul obhajuje Ir Richard Lyons.

První závod formule Nippon 2005 -Motegi
Datum:  1.–3. dubna
Délka okruhu: 4,8 km
Délka závodu: 62 kol

Program

Pátek
03:15-04:15 Volný trénink
08:15-09:15 Volný trénink

Sobota
04:00-04:45 Kvalifikace 1
08:25-09:10 Kvalifikace 2

Neděle
01:50-02:20 Zahřívací trénink
07:25           Start závodu

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Team Menx do Le Mans Endurance Series

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose