www.car.cz
 

Formule 1 v ČR. Za volantem bude Edita
     1.4.2005 19:01 - Pavel Jelínek


Přinášíme část  článku kolegy ze spřáteleného webu http://f1.automedia.cz, který  je stejně jako car.cz součástí http://automedia.cz:

Získali jsme právo zveřejnit exkluzivní reportáž o první Formuli 1, která se objeví na českých a pravděpodobně i na evropských kopcích. A pánové by se měli mít na pozoru, jelikož jim s touto formulí vypráší kožich žena!

Nomen omen? Uvidíme. Jméno Edity Práškové (22) je pro někoho jistě neznámé, nicméně tato sympatická dívka se objevuje na českých kopcích již od roku 2000. Dosud jezdila s historickou formulí Lucie FE, případně Delfín II F3. Ještě v sezóně 2004 startovala s vozem Baghira Spider Škoda a rok 2005 se stává zlomovým v její závodnické kariéře.

Sezóna 2005 je první, kdy osedlá vůz Formule 1, konkrétně ex-Coulthard West McLaren Mercedes se specifikací roku 2003. Cena za pořízení tohoto vozu má zůstat v tajnosti, jisté však je, že cifra je to kulantní. Vůz s třílitrovým motorem, výkonem 800 koní a Editou v kokpitu jistě překoná mnoho traťových rekordů a posune laťku závodění v této disciplíně o dva řády nahoru.

Kromě jihého přiláká i spoustu diváků k soutěžním tratím, protože vidět vůz těchto kvalit právě zde v České republice bude jistě zajímavá podívaná nejen pro příznivce závodů do vrchu, ale i pro fanoušky okruhových závodů, Formuli 1 nevyjímaje.

Dle dostupných informací se Edita zúčastnila letošních předsezónních testů Formule 1 a zajížděla časy na úrovni vozů Minardi, což je jistě veliký úspěch a značí to, že má s tímto vozem dobře našlápnuto do právě začínající sezóny.

 

Celý článek kolegy najdete zde

 


 
 
Fotogalerie:   Lanškroun 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose