www.car.cz
 

IndyCar ve St. Petersburgu : Enge v kvalifikaci TŘETÍ, ale
     3.4.2005 18:02 - tisková zpráva


Enge v kvalifikačním rozstřelu


Český jezdec týmu Panther Racing skvěle zvládnul nový kvalifikační systém pro okruhové závody IRL a třetím časem postoupil do desetiminutového souboje šesti nejlepších jezdců, po kterém skončil pátý.


Premiérový závod IndyCar na okruhu v St. Petersburgu na Floridě byl svědkem zcela nového kvalifikačního systému. Každý jezdec měl nejprve k dispozici jediné letmé kolo a šestice nejrychlejších se pak utkala v desetiminutovém rozstřelu, kde mohli odjet libovolný počet kol. Enge mezi šestici nejlepších postoupil třetím časem 1:03,265. Ten už však v rozstřelu nedokázal vylepšit, vůz již neměl kvůli problémům s tlumičem potřebnou přilnavost a český jezdec skončil pátý.

Enge i v kvalifikaci na třetí závod sezony obhájil svou neporazitelnost mezi nováčky, dvakrát ze tří závodů se zároveň dokázal kvalifikovat mezi nejlepšími pěti jezdci. Před startem závodu, který od 21:35 vysílá přímým přenosem TV Galaxie, čeká jezdce ještě půlhodinový zahřívací trénink.

Tomáš Enge: „Dnes jsme dokázali zajet nejlepší kolo víkendu ve chvíli, kdy to bylo nejdůležitější. Tým před rozstřelem neudělal žádné změny na voze, ale vůz už neměl takovou přilnavost jako při první kvalifikační jízdě. Zítra to bude dobrý závod a pokud budeme tvrdě pracovat, měli bychom skončit na stupních vítězů.

Až do dneška jsme pracovali na nastavení vozu pro závod a ani dopoledne jsem nemohl zajet čisté kolo. Chlapci z týmu RockStar jsou skvělí a náš Chevy byl dnes o hodně lepší. Jsme vepředu, kde chce chceme být, a myslím, že to zítra bude skvělý závod.“

Výsledky z kvalifikace naleznete v příloze.
 
 
BPA


 
 
Fotogalerie:   Veteráni trochu jinak, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose