www.car.cz
 

Valaška a Rallye Sport Promotion : premiéra Ottových nebyla jednoduchá
     4.4.2005 08:36 - tisková zpráva


Rallye Sport Promotion na Valašských kotárech

 

Rallye Sport Promotion představil na Valašské rally nového člena týmu a premiéra nebyla vůbec jednoduchá. Po dlouhé zimní pauze se na start velmi náročné soutěže v podobě velkého množství zimního posypu postavil Ludvík Otto a Renáta Ottová s Toyotou Celica GT 4.

 

První tři spíše rozjížděcí testy, jak Ludvík po první etapě řekl, nebyly špatné. “ Ve třetí vložce jsme zajeli pátý absolutní čas a to bylo až nečekaně dobré. Od čtvrté zkoušky ale začaly problémy s převodovkou. Došlo zřejmě k vylomení zubu na prvním rychlostním stupni, podřazovat šlo pouze do dvojky a to nás zpomalovalo hlavně v retardérech. “První etapu dokončili na jedenáctém místě absolutně.

 

V sobotu problémy pokračovaly.V sedmém testu  proráží pneumatiku tak nešťastně, že dojde k poškození disku. Na zničeném ráfku, kde ho část chybí, nelze vložku dokončit a kolo mění na trati. Ztráta přes čtyři minuty znamená propad na třiadvacáté místo.

 

V následující vložce se přidaly potíže s elektroinstalací. V posledních dvou zkouškách začalo zlobit i turbo. I přes tyto potíže zajížděl Ludvík Otto časy na konci první desítky a dokázal se vrátit zpět na patnácté bodované místo.

 

„ Za daných okolností jsem s jedním bodem spokojen. Auto jsme měli přes zimu rozdělané do šroubku a technické problémy, které nás postihly jsou určitou daní za stavbu nového vozu. Auto ukázalo nedostatky, které do Pelhřimova doladíme. Chtěl bych poděkovat divákům u trati, kteří nás podporovali a hnali dopředu, už dlouho jsem podobnou atmosféru nezažil.“

 

O náročnosti letošního ročníku Sheron Valašské rally svědčí i množství těžkých havárií a počet odstoupených vozů pro technické problémy.

 

Dalším podnikem za účasti Týmu Rallye Sport Promotion bude již zmiňovaný rallysprint v Pelhřimově. Zde bude startovat kromě Ludvíka Otta také Ladislav Belinger s Felícií a  Jiří Rozsypal s Janem Paulikem, kteří přesednou z Cosworthu do enkového Subaru Impreza STI 04.        

 

 

 

 

 

 

Press servis Rallye Sport Promotion


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2005 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose