www.car.cz
 

INDY: Enge skvělý závod ( do třetice ) nedokončil, Čtyři kola vedl
     4.4.2005 15:39 - tisková zpráva


Tomáš Enge se jako první český jezdec dostal do čela závodu série IndyCar, v závodu na městské trati v St. Peterburgu předvedl velmi bojovný výkon. Odměny se bohužel nedočkal, jeho jízdu ukončila kolize se Samem Hornishem 15 kol před cílem.

Liberecký rodák po startu závodu držel páté místo, které si vybojoval v kvalifikaci a jel ve vedoucí skupině jezdců. V průběhu celého závodu patřil mezi nejrychlejší vozy na trati. Při první zastávce po 16. kole nešla správně nasadit hadice pro doplnění paliva a český jezdec klesl na konec startovního pole. Osmadvacetiletý jezdec se tím ale nenechal rozhodit a postupně předjížděl jednoho soupeře za druhým, až se v 76. kole dostal do čela závodu v době, kdy probíhaly další zastávky v boxech.

 

Nicméně cíle se Enge nedočkal, ve čtvrté zatáčce kolidoval se Samem Hornishem Jr. a v konečném pořadí závodu skončil 16. Celkem vedl čtyři kola, bylo to poprvé kdy se dostal do čela závodu série IndyCar.

 

Tomáš Enge: „Nevím, co mám říci. Vůz byl dnes neuvěřitelný. Choval se úžasně a motor byl silný. Museli jsme zajet k poslední zastávce před cílem a měli jsme s našim vozem RockStar našlápnuto k solidnímu umístění. V boxech jsme měli nějaké problémy a celý den jsme se museli probojovávat na trati zpět.

 

Po restartu jsem se snažil získat co nejvíce míst zpět. Hornish s Matsuurou se přetlačovali, oba najeli na pravou stranu a já jsem zůstal ve své stopě nalevo. Už jsme byli v brzdné zóně, kdy se vrátil do mé stopy, byl jsem už hodně blízko a neměl jsem šanci nehodě zabránit.“

 

Výsledky závodu

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Výstava Motocykl 2005 Praha od Josefa Svobody

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose