www.car.cz
 

Václav Pech jun. zvítězil na Valašské rallye. Letos POTŘETÍ
     4.4.2005 23:38 - tisková zpráva


Třetím vítězstvím v letošním roce se může pochlubit posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel. Plzeňská dvojice vyhrála Valašskou rallye, která se jela o uplynulém víkendu.

 Po třech letošních soutěžích, které se uskutečnily za opravdu zimních podmínek, kdy si jezdci užívali na trati sněhu a ledu, se první jarní soutěž blýskla krásným a slunečným počasím. Jelo se tudíž na suchém asfaltu - i když tak jednoduché to ve skutečnosti nebylo.

Na všech rychlostních zkouškách, které jsme na Valašsku absolvovali, bylo velké množství posypu, který zde zůstal po údržbě silnic z letos obzvlášť dlouhého zimního období. Například začátek nejdelší rychlostní zkoušky, tzv. „Valašské bomby“, byl tak pokryt posypem, že jízda na prvních několika kilometrech připomínala spíš šotolinovou soutěž. Takže i zde jsme si nakonec užili dlouhých smyků a řízení auta na sypkém povrchu v mnohém připomínalo předchozí závodění na sněhu,“ popisuje Václav Pech jun. podmínky, za kterých se na Valašsku soutěž jela.

 Plzeňská posádka se usadila v čele průběžného pořadí soutěže hned od první rychlostní zkoušky a během dvoudenního klání před sebe nikoho nepustila.Podařilo se nám nastoupit do soutěže v optimálním tempu a během páteční etapy, která se jela z větší části již za tmy, jsme si vytvořili zhruba půlminutový náskok před svými soupeři. To se ukázalo jako rozhodující pro průběh sobotní etapy, která byla svým charakterem přeci jen náročnější než ta páteční. Díky našemu náskoku jsme si mohli dovolit jet s rozumem a ve vyloženě nebezpečných úsecích jsme to tzv. „prodávali“.

Byla to dobrá taktika o čemž svědčí velké množství odstoupení našich soupeřů po havárii. Také musím složit poklonu mému tátovi, který opět pracoval pro team ve funkci „špióna“, a který projížděl trať těsně před jejím uzavřením, aby zkontroloval aktuální stav prachu, štěrku a posypu v nejvíce problémových místech měřených testů. Takto získané informace z trati RZ jsou pro nás jezdce doslova k nezaplacení a dovolí nám vyvarovat se zbytečným jezdeckým chybám,“ říká ještě Václav Pech jun.

 Ten v sobotu po páté hodině odpolední na náměstí ve Velkém Meziříčí zvedl nad hlavu zlatý pohár určený pro vítěze soutěže a získal tak pro sebe třetí letošní vítězství za nadšeného jásotu tisíců fanoušků. „Zdejší kraj je známý tím, že rallye je zde sportem číslo jedna a myslím si, že řada Valachů má snad rallye radši než slivovici. Jezdím na Valašsko hrozně rád, soutěže zde mají vždy neopakovatelnou atmosféru a fandovství k tomuto sportu je zde obrovské. Mám ze svého vítězství na Valašské rallye velkou radost,“ dodal Václav Pech jun.

 Jeho jméno najdete na prvním místě průběžného pořadí domácích mistrovství v rallye i ve sprintrallye. Dalším místem, kde budou moci fanoušci obdivovat jeho precizní rychlou jízdu, bude Pelhřimov, který hostí za čtrnáct dní druhý podnik domácího mistrovství v jednodenních soutěžích.

 

Jaroslav Štauber

www.RallyeJournal.cz

Konečné výsledky Valašské Rallye 2005

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Pech-Uhel

Vojtěch Š.-Ernst

Triner-Hůlka

Prokop-Gross

Trojan-Řihák

Arazim-Gál

Červenka-Volf

Frycz-Wodniak

Peták-Benešová

Typa-Zuk

Ford Focus WRC

Peugeot 206 WRC

Škoda Octavia WRC

Suzuki Igniss S1600

Mitsubishi Lancer EVO VII

Mitsubishi Lancer EVO VII

Mitsubishi Lancer EVO VI

Nissan Almera Kit Car

Renault Clio S1600

Mitsubishi Lancer EVO V

1h37'38"0

+1'37"1

+2'57"4

+6'16"5

+6'28"9

+7'04"6

+8'49"8

+10'26"5

+11'26"5

+11'40"6


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2005 od Jirky Dokulila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose