www.car.cz
 

Nový Zéland 2005: Kresta havaroval. Na opravu není dost času. NEJEDE!!
     7.4.2005 09:53 - tisková zpráva


Rally Nový Zéland (7. – 10. 4. 2005)

 

Tisková zpráva

 

Kresta havaroval, Rally Nový Zéland nepojede

 

Posádka týmu BP-Ford WRT Roman Kresta a Jan Možný nenastoupí, po těžké nehodě během dnešního shakedownu, do Rally Nový Zéland. Česká dvojice několikrát převrátila vůz ve vysoké rychlosti a jeho poškození je natolik vážné, že není možné jej před startem čtvrtého podniku MS 2005 opravit.

Nehoda se odehrála necelé čtyři kilometry po startu 5,21 kilometrů dlouhé testovací rychlostní zkoušky Wearmouth Road, nedaleko servisní zóny v Paparoa, kde jsou na programu první dvě etapy novozélandské soutěže.

"Najížděl jsem do rychlé pravotočivé zatáčky na šestku a začal jsem brzdit příliš pozdě," říká 28ti letý Kresta. "Auto zavadilo o krajnici a pak se několikrát převrátilo." Kresta i Možný jsou po nehodě otřeseni, ale nezraněni. Podle údajů telemetrie jelo auto v okamžiku nárazu rychlostí 121 km/h.

Podle šéfa týmu BP-Ford Malcolma Wilsona je poškození Focusu RS WRC pro opravu před startem soutěže příliš rozsáhlé. "Nárazem byl poničen ochranný rám a značné poškození je vidět na levé přední a pravé zadní části vozu. Nemáme dost času, abychom auto opravili a není šance, že by se postavilo na start. Ztráta Romana ještě před startem je velké zklamání. Nikdo ale není víc zklamaný, než on sám," říká.

 

 

Martin Linhart,

Internet: www.ford.cz, www.media.ford.com

 

 


 
 
Fotogalerie:   Welfen rallye, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose