www.car.cz
 

Autonova rally Tišnov 2005 za měsíc. Přípravy se opět komplikují
     12.4.2005 12:13 - Pavel Jelínek


Ještě přibližně měsíc zbývá do startu třetího letošního rallysprintu, který se ovšem v sobotu 14. května nepojede s centrem v jihomoravské metropoli, jak bylo původně plánováno, ale pojede se pod zcela novým názvem Autonova rally Tišnov 2005 právě v okolí tohoto města, vzdáleného zhruba tři desítky kilometrů od Brna..

 

Centrum soutěže bude v prostorách Autoklubu Tišnov (U střelnice 1729), administrativní i technické přejímky pak budou probíhat v podniku KORAL, tedy v obou případech nedaleko křižovatky u benzínové pumpy a hlavní silnice vedoucí směrem z Brna na Vysočinu. Start i cíl letos bude v Tišnově na náměstí a vlastní rychlostní zkoušky pak posádky i diváky zavedou do jeho nedalekého okolí. Mapy budou zveřejněny 11. května.

 

Na seznamovací jízdy budou mít posádky vyhrazený čas v době od 8 do 19 hodin ve čtvrtek 12. května a od 8 do 14 hodin v pátek 13. května 2005. „Změnilo se nám původně plánované místo servisu, které mělo být v Čebíně. Po roztání sněhu jsme zjistili, že místo je nevyhovující, a novou lokalitou pro servis a uzavřené parkoviště je TOS Kuřim. Testovací zkoušku ani letos na programu nemáme,“ podotýká Jan Olejníček, tajemník pořadatelského Hanáckého rally klubu Vyškov.

 

Mezitím ovšem  během víkendu došlo k další změně a ke komplikacím: "Servis a UP nebude v TOS Kuřim. Plochu dali k dispozici na koncert hudebních skupin…. Takže musíme předělat trať, rozpracovaný itinerář, časový harmonogram... Servis snad bude někde v Tišnově u nádraží ČD," doplnil nejnovější komplikace Jan Olejníček.

 

Úvodní zkouškou soutěže bude RZ Říkonínská, dlouhá 7,81 km. Zde se nachází známé místo u nádraží v Říkoníně i pěkné serpentiny v následujících pasážích. Stejně tak celá asfaltová bude RZ Olší, dlouhá 8,39 km. I ta je fandům dobře známa, i když nejznámější úseky nabídne RZ Tišnovská se startem za Všechovicemi. Na téměř 19 km této nejdelší zkoušky soutěže převažuje penetrace ( 88 %), asfaltu je 11 % a zbývající jedno procento vede po šotolině. Na RZ Tišnovská bude mimochodem zřízen jeden přírodní zpomalovací retardér.

 

Proti původně plánovaným sedmi rychlostním zkouškám nakonec došlo ke změně a pojede se jich šest. Každý úsek tedy posádky projedou dvakrát. Celkem soutěž nabídne 70 ostrých km. Jak již jsme uvedli v předchozí zprávě, úseky nebudou závodníkům ani divákům zcela neznámé. Některé se v minulosti jely v rámci Horácké rally, další v rámci Autosalon rally, ale některé i třeba ještě dříve při dávné tišnovské Rally Vysočina.

 

Čas startu byl určen na 8,30 hod z tišnovského náměstí, kam se posádky po 15. hodině téhož dne i vrátí. Závěrečné vyhlašování výsledků a předávání cen pak proběhne od 19. h ve společenském sále zdejšího kina. Pořadatelem zůstává Hanácký rally klub Vyškov, který byl pořadatelem všech čtyř dosavadních ročníků této rally, která se však dosud jezdila v Brně. Vyškováci ovšem úzce spolupracují i s domácím Autoklubem Tišnov.

 

Tišnovská Autonova rally bude „tradičně“ součástí Mistrovství ČR ve sprintrally. Stejně jako vloni bude součástí Česko-slovenské trofeje v rally 2005 a z tohoto titulu bude i volným podnikem Zóny Střední Evropy 2005. Kromě toho bude součástí Regionálního mistrovství Moravy v rally. Soutěž historiků je pak součástí Mistrovství ZSE a součástí Mistrovství ČR v rally historických vozů.

 

Všechny úseky již byly v minulosti vyzkoušeny. Trať považujeme za vydařenou, možná i lepší, než v minulosti. Věříme tedy, že se soutěž všem bude líbit. Ať již posádkám nebo divákům, “ zdůrazňuje ještě Jan Olejníček.

 

 Další informace najdete na oficiálních stránkách soutěže i pořadatelů www.rallyvyskov.cz

 

Doplňme ještě, že jiný pořadatel připravuje na letošní rok další soutěž, nazvanou Brněnská rallye. Ta se pojede v září v rámci Poháru ČMPR a to na jiném konci Brna pravděpodobně v okolí Rosic atd.

 

 

Pavel Jelínek

Tisková informace číslo 3 k Autonova rally Tišnov 2005

 

V Brně 11. dubna  2005


 
 
Fotogalerie:   Orlický sprint ve Vysokém Mýtě od J. Rohleny

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose