www.car.cz
 

Václav Pech se těší i na pelhřimovské večírky. Focus připraven
     14.4.2005 21:07 - tisková zpráva


Pech se chystá na pelhřimovský rallyesprint

Dalším podnikem pokračuje mistrovství ČR ve sprintrallye a domácí posádky se již přesunuly do Pelhřimova, které se stane o nadcházejícím víkendu centrem druhého ročníku Rallye Pelhřimov. Mezi horké kandidáty na absolutní vítězství patří také posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel.

Po dlouhém zimním období čeká na všechny zúčastněné konečně pravé jarní počasí a soutěž se pojede na asfaltových cestách v okolích centra soutěže. „Už se na rallye moc těšíme. Sprint v Pelhřimově je zařazen do kalendáře domácího šampionátu letos poprvé, takže vůbec nevíme, co nás na zdejších tratích čeká. Z informací, které máme v tuto chvíli k dispozici však usuzuji, že se bude jednat o členité tratě v kopcovitém terénu.

V žádném případě však neznalost místních rychlostních zkoušek nebereme jako něco, z čeho bychom měli mít obavu. Podobně jako my, je na tom většina startovního pole, naopak jsem rád, že přibyl další nový závod. O pelhřimovských jsem slyšel jen chválu a jejich slavnostní večery na závěr soutěže jsou již všeobecně známé, takže se těšíme,“ říká před přesunem do Pelhřimova Václav Pech jun. a ještě dodává: „Náš závodní speciál prošel po poslední soutěži důkladnou kontrolou a je opět stoprocentně připraven na boj o mistrovské body. Máme připraven poněkud odlišný podvozek, než jsme jeli na Valašské rallye a chtěli bychom využít Rallye Pelhřimov také k vyzkoušení několika možných nastavení podvozku.

 Soutěž, která nás o víkendu čeká, se k tomuto dolaďování vozu téměř ideálně hodí. Jedou se totiž tři úseky a každý z nich třikrát, takže budeme mít možnost porovnávat jízdní časy a vlastnosti nastavení při opakovaných průjezdech. V žádném případě to však neznamená, že bychom chtěli nějak slevit ze závodního tempa.“

II. Rallye Pelhřimov začíná již v pátek odpoledne slavnostním startem spojeným předstartovním představením posádek na pelhřimovské náměstí. Ostrý start do soutěže je naplánován na sobotu 16.4.2005 na osmou hodinu ranní. Na posádky čeká celkem devět měřených úseků s celkovou délkou 85 ostrých kilometrů, přičemž trať je vedena většinou po úzkých lesních cestách v okolí Pelhřimova. Sem na středověké pelhřimovské náměstí se úspěšné posádky opět vrátí a vítěz pak projede cílovou rampou v 16:00.  


Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz


Tisková informace EuroOil teamu, Plzeň, 14.4.2004


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2005 od Martina Viďourka, www.frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose