www.car.cz
 

MotoGP: Kuba Smrž v Estorilu - slušná satisfakce. 12 místo a body.
     17.4.2005 18:43 - tisková zpráva


              Víc než jen satisfakce

Další skvělý závodní víkend, tentokráte však se šťastnějším koncem pro Kubu Smrže

Ještě v ranním warm upu byla trať v Estorilu mokrá. Dalo se čekat, že se budou realizační týmy rozhodovat jaké pneumatiky nasadit pro závod. Kubův start nebyl optimální, ovšem Honda týmu Molenaar s českým jezdcem letěla do první zatáčky, kde Kuba pár jezdců podjel.

Již během prvního kola předjel ještě další soupeře a při prvním průjezdu byl již 16-náctý. Pak Kuba na netovárním motocyklu předjel další dva soupeře a na dohled sledoval elitní Top Ten. Převážnou část závodu odjezdil na vedoucí pozici Argentinec Porto, od poloviny však musel zvolnit a zbylo na něj až 9.místo.

Kuba Smrž se po první třetině závodu pohyboval již na 12.příčce a bojoval pak znova i o stejné umístění jako před týdnem ve španělském Jerezu. Dokončil závod na 12. místě, když ho v závěru přeskočil Jorge Lorenzo a připsal si své letošní první čtyři body do tabulky. Cílem Jihočech projel jako první jezdec s netovárním motocyklem.

Jakub Smrž:
Do závodu nebyla trať úplně suchá, ale všichni jeli na slickách a stejně tak i já. Nevypadalo to na déšť a pomalu to osychalo. Hodně jsem pokazil start, ale hned od začátku jsem chytil dobrý rytmus a předjel hodně lidí.

Po několika kolech se ustálila skupina, kde jsem byl já, Barbera a Giansanti, kterému jsme brzo ujeli. Na brzdy a v zatáčkách jsem byl o dost lepší a několikrát jsem ho předjel, ale vždycky mě předjel na rovině zpět. Ke konci už jsem cítil, že mi odchází zadní guma a když nás dojel a předjel Lorenzo, tak jsem se už nemohl Barbery udržet, protože by to bylo moc riskantní.

Radši jsem dojel v klidu pro jisté 4 body a výsledku si moc cením, protože upadl jen Locatelli a dojel jsem těsně za továrními jezdci od Hondy. Těší mě, že jsem dokázal celý víkend být ve výsledcích v první patnáctce a už se těším na další závod do Číny.“

Pořadí v cíli závodu:
1   Casey STONER        APRILIA     
2   Andrea DOVIZIOSO HONDA     
3   Randy DE PUNIET   APRILIA      
4   Daniel PEDROSA     HONDA      
5   Alex DE ANGELIS    APRILIA      

12 Jakub SMRŽ              HONDA     ztráta na prvního v pořadí /-56,920 sec/
 MPAFoto.com 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose