www.car.cz
 

Rallye Sport Promotion na smutné Rallye Pelhřimov se čtyřmi vozy
     19.4.2005 19:42 - tisková zpráva


Smutná Pelhřimovská rallye za účasti Rallye Sport  Promotion

Krásně připravenou soutěž s velmi pěknými rychlostními zkouškami však zastínila smutná událost. Náhlé  úmrtí jezdce Tomáše Vojtěcha. Odešel jezdec, který se nesmazatelným písmem zapíše do historie českého rallyesportu. Pozůstalým touto cestou vyjadřujeme upřímnou soustrast.

Po této události  ve čtvrtém testu většina posádek ze závodu odstoupila a soutěž byla zrušená. Nebudeme se proto dnes jako tradičně věnovat rozboru výkonu našich posádek, pouze v krátkosti shrneme fakta.

Rallye Sport Promotion přivezl do Pelhřimova tři vozy a jako host startoval Lumír Firla se Seatem  Cordobou WRC. 

Po Valašské rallye přijel do Pelhřimova Ludvík Otto s Toyotou Celicou  GT4. Na sedadlo spolujezdce usedl místo Renáty zkušený spolujezdec Hynek Středa.

Ludvík nebyl  spokojený s příliš měkkým nastavením podvozku ponechaným z Valašské rallye a tomu odpovídaly i časy v první sekci. Po přenastavení v servisu již bylo vše pořádku, avšak další rychlostní zkoušky byly posléze zrušeny.

Další dvojici  tvořili tradičně Jirka Rozsypal s Janem Paulikem. V tomto případě tedy nebyla změna ve složení posádky, ale ve volbě vozu. Poprvé zde usedli do produkčního Subaru Impreza WRX  STi 04, s kterým se počítá pro celou sezónu. S vozem před závodem ujeli asi dvacet kilometrů a tak rychlý přechod z fordu byl znát na dosažených časech.

Jirka po soutěži řekl: „ Cosworth snese hrubší zacházení a tak jsem měl strach, abych jí příliš neubližoval. Bylo to spíše takové seznamování kdo z koho. Je to výborné auto a určitě to půjde. Soustředil jsem se jenom na chování vozu. Subaru je technika, která se nedá s Cosworthem nijak srovnávat, snad až jen na fakt, že oba vozy mají čtyři kola a volant. Se Subaru nás čeká hodně práce v seznamování s vozem, každopádně je to technika, která by nám měla pomoci dosahovat dobrých výsledků. Ty jsem moc nesledoval, to mě bude zajímat až v Tišnově.“

Posledními zástupci týmu Rallye Sport Promotion byli Ladislav Belinger s Martinem Rérychem tradičně s Felícií. Ti však na konci třetího testu havarovali a velmi vážně poškodili vůz. „Praskl brzdový kotouč a ve vysoké rychlosti jsme vylétli z trati, kde jsme narazili do betonového soklu a zespodu poškodili motor, převodovku, zavěšení kol.“ Komentuje událost Láďa. Start na Autonova rallye Tišnov by však neměl být ohrožen.

 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pelhřimov 2005 od Jirky Dokulila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose