www.car.cz
 

David Vršecký si na rychlostní rekord věří. 300 za hodinu ??!
     23.4.2005 21:07 - tisková zpráva


Přestože ještě není v Česku vybráno místo vhodné k pokusu překonaní světového rychlostního rekordu v jízdě tahačem, je jeho držitel David Vršecký připraven nejen svůj rekord vylepšit, ale také úspěšně zaútočit na magickou hranici 300 km/h.

Zatímco v Dubaji jsi vytvořil nový světový rekord před začátkem mistrovství Evropy, letos bys tak musel učinit v průběhu rozjeté sezóny. Lze to považovat za výhodu či naopak?

„Kdybych si mohl vybrat ideální termín, tak bych to viděl na srpen, deset dní po Nürburgringu. I když je mezi závody v Nogaru a na Nürburgringu tři týdny klid, je pro mě i pro celý tým závod v Německu natolik důležitý, že bych se před ním nechtěl ničím rozptylovat. Rozjetá sezóna má pak tu výhodu, že člověk je v zápřahu, není nutno tak tvrdě pracovat na fyzické kondici.“

Kolik času je potřeba na přípravu?
„Viděl bych to tak na týden. V autě si potřebuji ještě před pokusem o rekord několikrát svézt a zvyknout si na něj. Základním předpokladem úspěchu jsou ale přesné propočty, je nezbytné určit místa pro akceleraci. Jinak může nastat situace, že “utaháme„ motor ještě před měřeným úsekem“.
Víš o nějakém vhodném místě, které je vhodné pro pokus překonání světového rekordu?
„Zatím mě žádné nenapadá. Možná dokončený úsek některé z rozestavěných dálnic? Fakt nevím.“

Udělal jsi v Dubaji nějakou chybu, který by ses chtěl při případném pokusu o překonání rekordu v Česku vyvarovat?
„Poněkud neskromně si troufnu tvrdit, že v Dubaji vyšlo vše zcela optimálně.
Takže si troufáš na překonání magické hranice 300 km/h?
Jsem přesvědčen, že by to mohlo vyjít. V Dubaji jsme jeli z ničeho, dnes můžeme využít výsledky telemetrií obou rekordních jízd. V tomto ohledu si skutečně věřím."

 

Buggyra


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose