www.car.cz
 

Lumír Firla touží po startech s Cordobou WRC
     25.4.2005 10:49 - Pavel Jelínek


Ostravský dosud především okruhový jezdec Lumír  Firla vrátil do tuzemských  jednodenních sprintů vůz Emila Trinera - SEAT Cordobu WRC EVO II, s níž   Emil mimochodem  získal ve své první sezóně s tímto vozem  druhé místo  v absolutním pořadí v celém šampionátu.

Firla se se žlutým vozem, který mimochodem důvěrně zná z  pozice  šéfmechanika dřívějšího týmu SEAT Sport Czech, objevil v Pelhřimově již podruhé. Premiérově to bylo v podzimním Rallye Show Modřice na Hustopečsku. Zde v úvodu držel krok se špičkou, ale pak vylétl  ze silnice a nedokázal  vůz  vyprostit ze svahu a  z křoví... ( viz naše fotogalerie).

Právě podobnému okamžiku chtěli v týmu předejít  a proto jezdci kladli na srdce, aby  raději najel co nejvíce  km, než  zajížděl  nějaké  rekordy.... "Všichni jsme do Lumíra hučeli, ať jede opatrně. A tomu taky jeho jízda odpovídala," říkal majitel vozu Pavel Kouřil. Proto  se Ostravák  držel při  zdi  a s vozem  zajížděl časy až kolem dvacátého místa. Ale  vozu neublížil. Nicméně příliš   km ani tak  nenajel, neboť  soutěž byla  za tragických okolností předčasně přerušena.

Lumír Firla s vozem plánuje i další  starty ve sprintech, ale kde  všude se objeví, to záleží na  financích, které se mu podaří získat. Zatím především intenzivně hledá  sponzory.


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pelhřimov 2005 od Jirky Dokulila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose