www.car.cz
 

Sports Car Challenge startuje o tomto víkendu v Brně
     26.4.2005 16:52 - Vladimír Rožánek


První letošní závody Sports Car Challenge budou stejně, jako v loňském roce součástí Jarní ceny Brna. Opět se můžeme těšit na napínavé souboje, které mezi sebou svádí závodníci ve čtyřech divizích, kde máme možnost vidět jak prototypy s více jak třílitrovými motory, tak formule F3000.

Mezi formulemi sváděli v minulém roce velmi ostré souboje Rakušan Milavec na Lole F3000, spolu s Němcem Wagnerem s Reynardem F3000. Na tyto závodníky se můžeme těšit i letos. V první prototypové divizi máme také naše želízko v ohni. Je jím Michal Dolák z mosteckého Cardo Racing, který pro letošní ročník zvolil vůz PRC Ford DVR 3,5l F1, se kterým vloni úspěšně jezdil syn známého výrobce vozů PRC Emanuell Pedrazza z Rakouska.

Mostecký team pilně trénuje a těší se na brněnský závod. Do první divize letos s pronajatým vozem Tampoli Alfa Romeo míří také loňský celkový vítěz SCC - Švýcar Burli Stricker, vůz jsme v minulosti vídali i na českých okruzích, vlastnická práva k vozu patří stáji Renauer Motorsport.

Absolutním nováčkem bude mezi ostřílenými piloty Anton Schell z Německa s vozem PRC BMW. Vítězství v první divizi obhajuje letos Wolfi Payr také na voze PRC nové koncepce. Kompletně vylepšený vůz předvede Gerd Beisel, který chce letos opět pokoušet štěstí s motorem Mugen V8.

Pozadu by pro letošek neměly zůstat ani britské vozy Jade, Tony Sinclair vyjede s již třetí evolucí vozu Jade II Evo 3 s motorem Chrysler V8. Díky novému reglementu zřejmě uvidíme také turbomotory v prototypech o objemu 2000ccm, nejpravděpodobněji to bude dříve již odzkoušený motor Audi V4 Turbo o výkonu až 450PS.

Mezi další pěkné vozy s úspěšnou sportovní kariérou se zařadí Lola B2K/40, která v roce 2004 obsadila 3. místo v klasifikaci LMP2 v Le Mans Endurance Series. Novým prototypem by mohl překvapit Michal Pavlík, vůz italské provenience nese název Picchio BMW a my doufáme, že nezůstane jen mezi přihlášenými vozy. Pro divizi 2 testovala firma Rubig prototyp PRC 2,0 Opel na Hockenheimu a po odchodu Švýcara Strickera se zařadí mezi elitu divize 2.

V této divizi bude během sezóny k vidění také vůz Radical SR3 který disponuje motocyklovým motorem Suzuki Hayabusa 1300ccm. Zatím jsme však ve startovním poli pro brněnský závod neobjevili českého jezdce Martina Vondráka, který jezdil poměrně úspěšně s vozem PRC Alfa Romeo. Novinkou bude start Marka Frieda s prototypem PRC Opel.

Přijeďte tedy tento víkend do Brna, aby jste mohli s námi sledovat, jaký start do jubilejní 10. sezóny Sports Car Challenge předvede, srdečně Vás zvou promotéři Walter Pedrazza a Erich Weber.

Vláďa Rožánek, Sports Car Challenge Http://www.Sportscarchallenge.at


 
Sportscarchallenge.at
 
Fotogalerie:   Proto Cup z Mostu 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose