www.car.cz
 

Červnový Rajd Polski se stěhuje na šotolinu a chce MS
     29.4.2005 11:48 - Pavel Jelínek


Soutěž MS v rallye by nechtěli z takzvaného  východního bloku získat pouze zlínští pořadatelé. Mezi zájemci je také sousední Polsko. Dokonce již letošní Rajd Polski dozná velmi výrazných změn, když asfaltový  povrch vystřídá šotolinový.

Ten, jak známo,  Mezinárodní automobilové federace (FIA) v současné době preferuje více, než  asfalty - a proto tak  šance  Poláků stoupají.  Z rychlých asfaltů Dolního Slezska se tak celá soutěž  přestěhuje do oblasti Mazurských jezer s centrem ve městě Mikolajki.

Připomeňme,že  Raid Polski  je druhou nejstarší soutěží na světě a letos se jede  po dvaašedesáté. Celková délka soutěže činí 1022 kilometrů, z toho 14 rychlostních zkoušek měří 272 kilometry. Nejdelší z nich mimochodem bude 40ti kilometrová a pojede se dvakrát. Šotolinový podnik, zařazený do seriálu ME, se pojede  10. a 11. června 2005 a přiláká k  návštěvě jistě i nemálo českých fanoušků, pro něž  je to poměrně dostupná  soutěž se slušnou jezdeckou účastí.
 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Vysočina 2005 od sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose