www.car.cz
 

Michal Filla začal na Assenu dobře, ale po testech má zlomeninu
     29.4.2005 19:21 - tisková zpráva


Assen (Holandsko) – Šrámek racing promotion má za sebou první letoší závod. Jezdec týmu soupeřil o medailovou pozici, nakonec vybojoval krásnou čtvrtou příčku v Holandském mistrovství.

 

Závod, který se jel v polovině dubna na  známém okruhu ze seriálu MotoGP v Assenu, patří v současné době mezi nejprestižnější ve třídě 250 v Evropě. Okruh navíc před letošní sezonou doznal změnu dvou úseků. 

 

Michal Filla měl natrénováno jen lehce, krátce před závodem dva dny zajížděl stroj pod dohledem nového mechanika týmu Holanďana Gerieho Geverse na mosteckém okruhu. Přesto kvalifikace, do které nastoupilo celkem dvaatřicet jezdců, vyšla nad očekávání a Michal v ní skončil s dobrým časem na třetím místě. Na druhého přitom ztrácel pouhou jednu tisícinu vteřiny. Start do nedělního závodu poznamenalo horší počasí, teplota jen okolo devíti stupňů a vysoká vlhkost.  Jezdec Šrámek racing promotion přesto zvládl start na jedničku a dokonce si polepšil o jednu příčku.

 

 Během závodu však ujeli domácí Lakerveld na Hondě s Geversem na Aprílii a Michal se rval s domácícm Loerofsem a Dánem Aggerholmem. Nakonec skončil těsně čtvrtý.

 

Podle manažera týmu dopadl první závod sezony výborně. „Jsem celkově spokojený. Na závodišti byla navíc perfektní atmosféra, všechny třídy narvané jezdci, skvělá organizace,“ pochválil závod Jirka Šrámek.

 

Po holandském závodu vyrazil  tým 20. dubna na testování na maďarský okruh Hungaroring. Bohužel vládlo chladné počasí. První jízda se jela na oschlé trati ve čtvrtek odpoledne. Poté mechanik změnil nastavení motoru. Ve třetím kole měl však Michal pád, který předčasně ukončil testování.

 

Po převezení jezdce do nemocnice a podrobném ošetření sice odpadlo podezření na zlomeniny zápěstí, ale pád  způsobil komplikovanou zlomeninu malíčku na levé ruce. Rekonvalescence si vyžádá zhruba pět týdnů, první závod ze seriálu mistrovství Evropy tak tým bude muset velmi pravděpodobně vynechat.

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose