www.car.cz
 

Karla Abráhama v Asii provázejí nepříjemnosti. I přes havárii se ale kvalifikoval
     29.4.2005 19:27 - tisková zpráva


Samý nepříjemný věci

Pěkně ostře začal víkend na čínském okruhu Shanghai International Circuit pro Brňana Karla Abrahama. V závěru volného tréninku těžce havaroval a navíc do první ostré kvalifikace začalo ještě pršet.

Samé takové pro něj nepříjemné věci zakouší nováček světových stopětadvacítek v Asii. Mezitím co ranní trénink nejnižší objemové třídy v níž máme dvojnásobné české zastoupení probíhal za slunečného počasí a teploměr ukazoval 30 stupňů, byla odpolední první ostrá kvalifikace na nedělní premiérový závod MotoGP v Číně za zcela jiných klimatických podmínek. Pár minut před začátkem začalo velmi hustě pršet a tak Karel Abraham nasedal za řidítka Aprilie s velmi neoptimistickou a navíc bolestivou grimasou. 

Karel Abraham:
Ranní volný trénink probíhal v pohodě, ovšem jen do okamžiku než jsem se nedobrovolně proletěl vzduchem. Do konce seznamovacího tréninku chybělo asi 8 minut a já jsem v zatáčce, která se jezdí na čtvrtý rychlostní stupeň po high sideru škaredě spadl. Odvezla mne sanitka, ale naštěstí jen do Medical centra, odkud mne v „pohodě“ propustili.

Bolí mne páteř a pravá ruka. I přes to si  však myslím, že se mi dnes bude dobře spát, neboť jsem již dnes splnil podstatnou část úkolu. Vzhledem k tomu, že nelze předpokládat jaké bude zítra počasí a naše kvalifikace se jela na vodě z čehož jsem měl ze začátku obavy, jsem nakonec spokojený. Kvalifikoval jsem se, dokázal jsem postupně zrychlovat a své nejlepší kolo jsem zajel v závěru.“

Pořadí po 1. kvalifikaci:

1  Fabrizio LAI                  HONDA             2.25,318
2  Hector TALMACSI        KTM                  2.25,652             
3  Aleix ESPARGARO      HONDA             2.25,726
4  Julian SIMON                KTM                  2.26,241
5  Mattia PASINI               APRILIA            2.26,262
….
30   Karel ABRAHAM       APRILIA           2.34,674        odstup od prvního v pořadí / -9,356 sec/      

MPAFoto.com 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose