www.car.cz
 

Vítězný návrat Václava Pech jun. ze Slovenska
     3.5.2005 00:15 - tisková zpráva


Ověnčena zlatými věnci a obtěžkána poháry vítězů se vrátila posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. - Petr Uhel ze startu na Rallye Matador Tatry. Pro Pecha toto vítězství přestavuje nejen další plný bodový zisk do tabulky Mezinárodního mistrovství České republiky, ale také velkou radost z již čtvrtého prvenství na této prestižní česko-slovenské soutěži, započítávané také do mistrovství Evropy.
 
Na startu se představila řada jezdců včetně těch, kteří bojují o letošní titul mistra republiky v rallye. K nejvážnějším kandidátům na absolutního vítěze patřil právě plzeňský jezdec Václav Pech jun., ale pořadatelé Rallye Matador investovali nemalé prostředky do startu posádky Kopecký - Schovánek jedoucí za společnost Matador na nejnovější Škodě Fabia WRC s továrním zabezpečením mladoboleslavské automobilky.
 
„Určitě pro nás start Kopeckého s vozem Škoda Fabia WRC ve specifikaci 05 představoval obrovskou výzvu. Startoval s nejnovějším modelem soutěžního vozu, který továrna Škoda nasazuje aktuálně do Mistrovství světa, a tak bylo jasné, že náš vůz bude po technické stránce trochu zaostávat. Já osobně jsem velmi stál o to, abych v tomto souboji uspěl. Jsem nesmírně šťastný, že se nám podařilo vyhrát a připravit tak posádku Matadoru o vítězství na jejich domácím podniku,“ komentoval úspěch v Púchově Václav Pech jun.
 
Ten vstoupil do soutěže ve velmi svižném tempu a během prvních rychlostních zkoušek sobotní etapy dokázal držet krok v té době s vedoucím Kopeckým. Přitom byl mezi oběma rivaly rozdíl pouze 1,7 sekundy. Na deváté rychlostní zkoušce se Václav Pech dostal do vedení o 8 sekund a když se k tomu přičetlo 60 trestných sekund Kopeckého za pozdní příjezd do časové kontroly, dávalo to Václavu Pechovi celkem slušný náskok do druhé etapy.

,,Od poloviny soutěže, kdy jsem měl na čele víc jak minutový náskok, jsem zvolnil a snažil jsem se jet takticky, abych neudělal jezdeckou chybu nebo nepoškodil vůz. Bylo třeba zbytečně neriskovat a uhájit náskok až do cíle. To se mi podařilo, a tak jsme si mohli vychutnat na cílové rampě jásot davu zúčastněných fanoušků. Ti vytvořili nezapomenutelnou atmosféru a společně s námi měli radost z našeho vítězství.“
 
Na své letošní vítězné starty v obou domácích šampionátech bude chtít EuroOil team navázat i za čtrnáct dní, kdy se posádka postaví na start brněnského rallyesprintu, který se letos uskuteční na tratích kolem Tišnova.
 
Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose