www.car.cz
 

Z garáží vyjíždějí další „soutěžní káry“ a míří do ČMPR
     3.5.2005 22:48 - tisková zpráva


Tisková informace Českomoravského poháru v rally

 

Příznivci rychlých kol každoročně s jarem ožívají a nejinak je tomu letos. O nadcházejícím víkendu startuje svou sezónu i jeden ze tří nejvýznamnějších seriálů domácí rallyové scény, Českomoravský pohár v rally (tzv. ČMPR). Letošní ročník ČMPR je sledován s obzvlášť velkým očekáváním a není divu - vždyť nad ČMPR převzal patronát úspěšný tovární pilot Fordu Roman Kresta, který je zatím osmým nejúspěšnějším jezdcem letošního světového mistrovství.

 

Seriál bude navíc působištěm velmi známého hudebníka a motoristického sportovce Daniela Landy, boje Českomoravského poháru budou de facto i jedinou možností pořádně si zazávodit pro krásné dvoulitrové vozy specifikace kit-car (např. Peugeot 306 Maxi, Ford Escort Maxi).

 

První soutěží seriálu bude Rallye Střela v Kralovicích u Plzně, na jejíž těžkých tratích bude bojovat kolem šedesáti posádek. V seznamu přihlášených je možné najít hned čtyři zmíněné velké kity v čele s předloňským domácím šampiónem a loňským reprezentantem Petrem Zedníkem, přihlášeni jsou také mnozí další jezdci známí z úspěšných bojů na našich největších soutěžích (Bičák, Otto, Blahout, Nešpor, Novotný, Belinger…). Na startu kralovické soutěže nebudou chybět ani loňští absolutní vítězové Českomoravského poháru v rally Leoš Flídr s Bohumilem Ehlem, kteří pojedou tradičně s vozem Mitsubishi Lancer Evo 7.

 

Soutěže ČMPR mají za cíl být zcela legální (a přesto levnější) alternativou podniků pořádaných FAS AČR, proto se tradičně těší také velké přízni mladých a začínajících závodníků. Letos byla zejména pro tyto jezdce vytvořena zvláštní kategorie, ve které mají zcela v souladu s veškerými bezpečnostními a dopravními předpisy možnost startovat i starší škodovky, jejichž přestavba do opravdového soutěžního speciálu není náročná na finanční prostředky.

 

 Škodovky jsou navíc divácky velmi vděčné díky rozevlátým průjezdům (mají totiž poháněnou zadní nápravu), na Rallye Střela si příznivci tohoto stylu přijdou na své hned u každého pátého startujícího vozu. O zajímavou podívanou a pestré startovné pole zkrátka nebude nouze, pořadatelé připravili na trati dokonce umělý vodní brod a pro páteční etapu i noční rychlostní zkoušky.

 

Rallye Střela startuje v pátek 6.5.v 19 hodin v Kralovicích u Plzně, na stejném místě je i slavnostní cílová rampa soutěže. Tam by první posádky měly dorazit v sobotu 7.5. kolem 16. hodiny po absolvování 15 rychlostních zkoušek o celkové délce 171 km (srovnatelnou délku měla například Rallye Matador, součást Evropského poháru).

 

Bližší informace o rally je možné zjistit na webových stránkách www.cmpr.cz a www.marionetta.cz, pětiminutová upoutávka na soutěž je tento týden k vidění i na televizní stanici Galaxie Sport.

 

Karel Špaček

ČMPR Media

 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Matador Púchov 2005 od Ivo Nesrovnala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose