www.car.cz
 

Průběžně třetí Vršecký si roli favorita v Assenu nepřipouští
     5.5.2005 23:05 - tisková zpráva


Současný třetí jezdec průběžného pořadí mistrovství Evropy závodu tahačů David Vršecký je největším favoritem druhého podniku šampionátu, který se jede již tento víkend na okruhu v Assenu. Roudnický trucker zde totiž startoval v předchozích dvou letech a jeho bilance je skvostná.
 
V roce 2003 vyhrál v rámci zvacího závodu jednu jízdu, loni pak po bezchybném výkonu zvítězil ve své třídě Super Race Truck. K tomu nutno připočíst Davidův skvělý výkon v Barceloně, kdy v průběhu soboty vyhrál vše, co se vyhrát dalo. „Dobře se to poslouchá, ale jezdím dost dlouho na to, abych věděl, že realita bývá mnohdy jiná, než původní prognózy,“ říká Vršecký, který se v pětitýdenní pauze mezi závody v Barceloně a Assenu rozhodně nenudil.
 
„Abych pravdu řekl, v současné době jsem “naprogramován„ spíše na Albacete. Na závody v Assenu a Misanu jsme vozy připravili snad již před čtrnácti dny.“ Své největší soupeře vidí Vršecký k šestici Albacete, Allgauer, Bosiger, Hahn, Koerber a Vojtíšek. „Vyhrát může každý. Franta tady jel loni skvěle, bohužel ho trefil Seiler, takže se nakonec radoval Hahn. Albacete s Allgauerem zase ukázali v Barceloně, že se na sezónu připravili dokonale. A Gerd s Bosigerem patří do kategorie jezdců, pro které není nic nemožné. Pozici favorita si proto moc nepřipouštím.“
 
Na Assen
 
Přestože se včerejší vydatný déšť nevyhnul ani letištní ploše v Panenském Týnci, testoval David Vršecký obě Buggyry až do pozdních odpoledních hodin. Jak jsme již totiž včera informovali, mezi závody v Albacete a Nogaru bude možnost jakéhokoli testování z časových důvodů prakticky nemožná. „Pracovali jsme hlavně na řazení a nastavení speedlimiterů,“ řekl ing. Robin Dolejš. „Podle našich informací si jsou oba okruhy hodně podobné, takže by měly vyhovovat jezdeckému naturelu Gerda a Davida. Škoda deště. Nevím jak v Albacete, ale v Nogaru lze totiž spíše než srážky očekávat tropická vedra.“

Dnes v sedm hodin ráno pak vyrazili do Assenu se třemi soupravami jako první již tradičně mechanici posíleni Rudou Teichertem. V případě, že se na cestě Německem a Nizozemskem neodehraje obzvláště dramatická situace, měla by první část týmu dorazit do dějiště konání závodu v kolem jedenadvacáté hodiny.
 
V průběhu zítřka lze pak v Assenu očekávat inženýry v čele v technickým ředitelem Mario Kressem a Davida Vršeckého. Dvojice Gerd Koerber – Seline Hellmonds podle všeho dorazí do Assenu v pátek, stejně jako mediální ředitel a známý televizní moderátor Martin Pouva.
 
Teichert s Loupalem do Assenu
 
Příliš volna si neužijí mechanici týmu Buggyra International Racing Systém. Dnes bude totiž David Vršecký testovat do pozdních večerních hodin na letišti v Panenském Týnci, zítra ráno pak soupravy s oběma závodními speciály vyráží směr Assen, kde již tuto sobotu a neděli proběhne druhý závod letošního Evropského poháru. „Dobře si uvědomuji, že toho mají kluci hodně, ale jinak to nejde,“ zdůvodnil dnešní testování technický ředitel Mario Kress. „Na Assen máme sice obě auta vyladěna, potom jdou ale za sebou ale v rychlém sledu další tři závody – Misano, Albacete, Nogaro, takže budeme rádi, pokud vůbec budem stíhat běžnou údržbu, na testování nezbude čas. Proto teď využíváme každé možnosti.“
 
Co se mechaniků týče, dojde v jejich týmu ve srovnání s Barcelonou ke dvěma změnám. Doma zůstane Honza Koubek, jehož partnerka Markéta Kolocová očekává právě v průběhu víkendu narození již druhého potomka. Jeho místo dočasně zaujme zkušený matador Ruda Teichert, který se na začátku roku rozhodl pro odchod z týmu. To však ale rozhodně neznamená, že by na truckracing zanevřel.
 
„V žádném případě, vždyť se jedná o deset let mého života. Prostě jsem se rozhodl zkusit něco nového,“ říká Ruda s tím, že se do Assenu těší. „Loni jsem cestoval se zraněnou rukou v roli konzultanta, teď jsem naštěstí v pohodě a připraven odvést plnohodnotný výkon.“ Do Assenu pak vyrazí i pilíř týmu mechaniků Vojta Loupal, který ze zdravotních důvodů absentoval v posledním závodu loňské sezóny na okruhu v Le Mans a letos v Barceloně.
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Matador Tatry 2005 Aleš Pilčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose