www.car.cz
 

33. SEAT RALLYE Český Krumlov opět pod křídly SEATu
     6.5.2005 10:36 - tisková zpráva


Krumlov připraven

(Český Krumlov, 6. 5. 2005)

 

Start 33. SEAT Rallye Český Krumlov 2005 se neúprosně blíží, a tak jsem se zeptal na pár otázek vedoucího trati a zároveň bývalého soutěžáka Jindry Kunce.

 

Jindro, co je nového zhruba tři týdny před startem soutěže a jak probíhá příprava a zabezpečení rychlostních zkoušek?

 

Osvědčená koncepce naší soutěže zůstává stejná, ale trať, zejména rychlostní zkoušky doznávají mnoha změn.

 

Jaké změny máš konkrétně na mysli? Jaké změny budou v páteční etapě?

 

Páteční tratě erzet vycházejí z osvědčeného modelu minulých let. Pouze byla vypuštěna rychlostní zkouška Netřebice. Začínáme rychlostní zkouškou Tisovka ve vojenském prostoru, která je ovšem pro diváky nepřístupná! Na zbývajících erzetách jsou takové úpravy, které vedou k jezdeckému i diváckému zkvalitnění úseků (namátkou v obci Přídolí – sjezd přes hranu dolů na náves kolem hospody a následný výjezd zpět přes hranu na hlavní silnici, Svatý Jan – nový šotolinový úsek …).

 

Jak bude probíhat sobotní etapa českokrumlovské rallye?

 

Sobotní část, zvlášť její dopolední sekce se dá nazvat „superetapou“. Začínáme dvacetikilometrovou rychlostní zkouškou startující v Rožmitále a vedoucí přes Zátoň do cíle na Kyselově. Následují legendární Malonty, které začínají v Rychnově nad Malší a jejich cíl je po letech opět v Pohorské Vsi. Délka téměř 25 km!

V této variantě je tato sekce kvalitou tratě dle mého názoru minimálně evropských parametrů. Následuje servisní zóna a toto „kolečko“ si jezdci zopakují ještě jednou. Odpoledne zahajujeme divácky oblíbeným římovským okruhem a rychlostní zkouškou Kohout. Po přeskupení v Kaplici se na tuto dvojici erzet posádky vrátí ještě jednou.

            Suma sumárum celkem 206 ostrých kilometrů ve čtrnácti rychlostních zkouškách.

 

Co se děje na úsecích, kterými vedou rychlostní zkoušky v těchto dnech?

 

            Při stavbě rychlostních zkoušek a řešení různých variant a možností jsme se nechali ovlivnit „pohledem jezdce ze soutěžního vozu“. Ten mnohdy při stavbě erzet rozhodl o podstatných věcech a detailech. Co se týká samotných erzet, probíhá v těchto dnech s jednotlivými vedoucími a jejich týmy příprava jejich úseků. Při tom není opomenut jediný metr trati.

 

Jde nám především o bezpečnost jezdců, diváků a pořadatelů. Zakázané a nebezpečné úseky budou zřetelně označeny stejně jako divácká místa. Pořadatelé jsou námi striktně školeni, jak mají postupovat při neukázněnosti diváků. V krajní variantě přistoupíme i ke zrušení rychlostní zkoušky. Apeluji a doufám, že k takému zásahu nedostaneme ze strany diváků příležitost.

 

Budou pro návštěvníky SEAT Rallye nějaké omezení u tratí rychlostních zkoušek, se kterými by měli počítat již dopředu?

 

            Ano, jsou místa, kde jsme příjezd diváků k rychlostním zkouškám omezili. Již zmíněná rychlostní zkouška Tisovka bude pro diváky celá nepřístupná. Automobily dále nebudou smět ke startu rychlostní zkoušky Přídolí na okraji Českého Krumlova, dále rychlostní zkouška Malonty do Rychnova nad Malší směrem od Dolního Dvořiště (pěšky asi 25 minut nebo příjezd k erzetě od Malont).

 

Toto opatření bude také platit na startu rychlostní zkoušky v Rožmitále, kde bude pro vozy diváků uzavřena obec Rožmitál. K tomuto kroku jsme přistoupili jen tam, kde by mohlo dojít ke kolizi soutěžních vozů a aut diváků. Všude jinde bude zajištěn dostatek organizovaných parkovacích míst.

 

 

A divácky velmi vděčná rychlostní zkouška Římov, která startovala na rallyecrossovém areálu?

 

            Speciální režim bude mít okruhová rychlostní zkouška v Římově. Zde všechny žádáme, aby uposlechli pokynů pořadatelů, protože okruh již není rallyecrossovým závodištěm a jednání o povolení této oblíbené erzety nebyla vůbec jednoduchá. Pro diváky budou zřízena dvě centrální parkoviště. Jedno směrem od E55 v blízkosti okruhu, druhé pod Římovem, směr Ledenice, Třeboň.

 

Římov bude pro vozy všech diváků uzavřen. Diváci budou z parkovišť směřováni koridory po obvodu okruhu, kde budou zřízena velmi přehledná divácká místa. Vnitřek okruhu, stejně jako prostor sousedící s rodinnými domy obce Římov, bude také pro diváky nepřístupný.

 

Kde se návštěvník dozví informace o uzavírkách cest a omezeních?

 

            Veškeré důležité informace návštěvníci najdou v oficiálním programu, místních tiskovinách a na internetových stránkách soutěže www.rallyekrumlov.cz

 

Děkuji za rozhovor.

 

 

Dalibor Benych, www.rallyekrumlov.cz


 
 
Fotogalerie:   Rallye Matador Tatry 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose