www.car.cz
 

Assen: Vršecký vítězem kvalifikace. Gerd je velkým bojovníkem
     8.5.2005 19:09 - tisková zpráva


Skvělý výkon Gerda Koerbera

Jako přes kopírák vzala dvojice pilot týmu Buggyra International Racing Systém dnešní pohárovou jízdu na okruhu v Assenu. Stejně jako v sobotu na tom byl David Vršecký na startovním roštu podstatně lépe a dlouho držel třetí místo, aby nakonec skončil za svým stájovým druhem, který opět ze samého chvostu startovního pole.

Zcela určitě nebudu přehánět, budu-li tvrdit, že vedle vítěze Vojtíška se stal Gerd Koerber největším hrdinou druhého pohárového závodu. Ačkoli v důsledku nepovedené kvalifikace startoval až z desáté řady, dokázal se již v průběhu prvního kola dostat před rovnou desítku svých soupeřů. Svůj heroický výkon dokázal v dalším průběhu závodu vystupňovat, takže nakonec dojel na čtvrtém místě a poněkud paradoxně tak mohl oslavit svůj nejlepší letošní výsledek.
 
„Vzhledem k okolnostem jsem získal slušné body, dávám ovšem přednost jejich méně dobrodružnému zisku.“ řekl Gerd po dojetí do cíle. „Dvojnásob škoda technických problémů v obou kvalifikacích, které mě stály minimálně dvacet bodů.“

Včerejší pohárový výkon bohužel zopakoval i David Vršecký. Stejně jako v sobotu se držel takřka dvě třetiny závodu na třetím místě, aby se poté o tři příčky propadl.Na rozdíl od sobotního závodu ovšem nestály za ztrátou bodů jen technické potíže. „V prvním případě jsem šel z trati poté, co jsem se na cílové rovince snažil předjet jednoho z pomalejších jezdců a byl jsem v zatáčce příliš rychlý,“ prohlásil Vršecký, který se na okruh vrátil na šestém místě. Po odpadnutí Rodrigueze s Albacetem se posunul na čtvrtou pozici, aby nakonec dojel šestý.
 
„Šel jsem opět z trati ven. Auto sice nejelo zcela podle mých představ, ale v tomto případě jsem udělal chybu. Ještě se mi nestalo, abych v kvalifikacích najel více bodů, než v hlavních závodech, jako tomu bylo právě v Assenu. Je přede mnou závod v Misanu, kde se mi v minulosti nikdy nedařilo, právě nastal čas tuto tradici prolomit.“

Po druhém podniku EP je David Vršecký se 64 body na čtvrtém místě. Na vedoucího Allgauera tak ztrácí 30 bodů, od třetího Vojtíška jej dělí 15 bodů. Gerd Koerber je se ziskem 33 bodů osmý! Příští závod se jede ve dnech 21.-22.6 na okruhu v italském Misanu
 

Vršecký vítězem kvalifikace

Jezdec týmu Buggyra Racing International Systém David Vršecký vyhrál druhou kvalifikační jízdu a na své konto si připsal cenných deset bodů! Naopak druhý jezdec týmu Gerd Koerber, který startoval z první pozice sváděl opět marný boj s technickými problémy, aby nakonec dojel bez bodu na jedenáctém místě!
První čtyři kola to přitom vypadalo na možné double Buggyry.
 
 Gerd skvěle odstartoval a bez větších problémů se dostal na první pozici. Start se snad poprvé v průběhu víkendu povedl také Vršeckému, který se mistrným manévrem vyhnul již v první zatáčce druhému Bosigerovi, který byl příliš dlouhý na brzdy a zatarasil svým speciálem podstatnou část zatáčky. O to více je nutno ocenit Davidovi reakci, díky které se několik set metrů po startu propracoval na druhé místo. Sen o kvalifikačním double se však začal rozplývat již ve čtvrtém kole, kdy se projevily naplno Koerberovy předstartovní obavy z technických problémů. Německého jezdce tentokrát „zradilo“ servořízení!
 
V této souvislosti je nutno zdůraznit, že Gerd odvedl po zbytek závodu s prakticky neovladatelným vozem heroický výkon, do cíle dojel jedenáctý. V té chvíli již Vršecký slavil letošní druhé kvalifikační vítězství. Jeho náskok 26.738 sekund nepotřebuje žádné komentáře!

Na triumfu pak nic nezměnilo ani předvolání Vršeckého před traťové komisaře, kterým musel vysvětlovat svou verzi údajného podílu na postartovní kolizi Bosigera. Pánové z FIA nakonec usoudili, že David nenese na minicrashi žádnou vinu, přesto usoudili, že není od věci roudnického jezdce alespoň pokárat. Jak vidno i v Assenu platí, že není nad to, když se vlk nažere a koza zůstane celá!

Stíhač Gerd

Přestože si Gerd Koerber vyjel dnes v Assenu pouhé čtyři body, může se těšit alespoň z nejrychlejšího času dne na jedno kolo 1:55.267 min. Stejně jako Vršecký v Barceloně projevil Koerber v Assenu skvělí stíhací schopnosti. Ačkoli startoval po vypadnutí z kvalifikace až ze 22. místa, spustil na takřka „promočené“ trati od startu pekelný tanec. Posuďte sami. V průběhu prvních dvou kol předjel neskutečných 12 jezdců (!!!) a dostal se na desáté místo.
 
O dvě kola později byl již osmý. Krize přišla v sedmém kole, kdy se ze sedmé pozice snažit zaútočit na šestého Vincenta Croziera. Při předjížděcím manévru totiž obdržel od Croziera nečekanou ránu, která ho poslala mimo okruh. Gerd se pak vrátil na trať jako devátý. Svůj souboj o body však nevzdal, nakonec projel cílem jako sedmý. Poprvé v této sezóně tak porazil v interním souboji týmu Buggyra Davida Vršeckého, který dojel po problémech s brzdami osmý.
 
 Asi nemá cenu dodávat, že toto Gerdovo vítězství mělo mírně trpkou příchuť. Nezbývá než doufat, že zítra bude lépe
 
Buggyra

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose