www.car.cz
 

Díra ve výfuku opět zastavila Tommyho (Mikšovského) snahu v MS
     10.5.2005 23:17 - tisková zpráva


Tomáš Mikšovský absolvoval v italské Monze další závod Mistrovství světa Supersport, který pro něj znamenal zisk dvou bodů do celkového hodnocení tohoto motocyklového šampionátu.Během páteční kvalifikace zajel Tomáš 21. čas, který dokázal v sobotní části kvalifikačních bojů vylepšit o tři pozice. Z osmnáctého místa na startovním roštu se však nymburskému jezdci start moc nevydařil, propad přišel i v nájezdu a následném průjezdu první šikanou.

Ovšem již v dalších zatáčkách úvodního kola se podařilo jezdci hradeckého týmu KL Intermoto probít kupředu, když za svá záda odsunul několik protivníků. Cílem prvního kola pak projížděl již na šestnáctém místě.V následujících kolech se Tomáš Mikšovský pokusil atakovat bodované pozice, což se mu také podařilo. V době, kdy se připravoval na souboj s někdejším jezdcem Grand Prix Johanem Stigefeltem, přišla závada na motocyklu Honda CBR 600RR, se kterým Tomáš startuje.

Stejně jako ve Valencii praskl i tentokrát výfuk, do kterého se vytvořila díra o průměru cca 7 centimetrů. S touto závadou ztratil motocykl výkon v nižších otáčkách, které jsou důležité pro výjezdy ze zatáček. Motocykl i jezdec rázem jezdily jednotlivá kola až o dvě sekundy pomaleji, než v úvodu závodu, kdy se přiblížili na dosah bodovaných pozic.

Takto se Tomáš ocitl na šestnáctém místě zcela odkázán na případné zaváhání některého z jezdců před jeho strojem. Toto zaváhání také tři kola před cílem přišlo, když havaroval domácí Ivan Goi. Tommy se ocitl na bodovaném patnáctém místě, na kterém také překonal pomyslnou cílovou čáru.

Na konečné čtrnácté místo se posunul až po závodě, kdy byl za porušení technických pravidel potrestán diskvalifikací Ital Alessio Corradi.Tomáš Mikšovský:Myslím si, že tento víkend probíhal dobře. Postavení na startu nasvědčovalo tomu, že bychom mohli nějaký bodík urvat. Spokojený jsem byl s pérováním, pneumatikami, prostě se vším, asi nám ale nepřálo štěstí a přišla stejná závada jako ve Valencii. Okolo čtvrtého kola mi prasknul výfuk. Asi tomu nebude nikdo věřit, ale je to tak. Motorka opět ztratila kroutící moment, který potřebuju k výjezdu z pomalých zatáček, ze šikan. Tam jsem hodně ztrácel. Už to nebylo ono, nedokázal jsem se jich držet. Nakonec po diskvalifikaci Alessia jsou tyto dva bodíky vlastně vysvobozením.

Je to taková menší odměna, která jednoznačně putuje mému týmu, jehož práce probíhala na jedničku. Mám přiděleného nového mechanika, jmenuje se "pan Kolja". Jsem s ním hodně spokojený, rozumíme si, je s ním výborná spolupráce. S novou posilou přišly do týmu i nové zkušenosti, vždyť Ivoš Nechvátl /Kolja/ jezdil s Jirkou Mrkývkou po závodech Mistrovství světa Superbike. Každopádně celý tým velmi tvrdě pracoval na motorce, každou připomínku se ihned snažil vyřešit. Dva body jsou především jeho zásluhou a já jim za to děkuji.V

 www.tomasmiksovsky.com


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose