www.car.cz
 

Tým KL Intermoto Czech Republic v italské Monze
     11.5.2005 12:16 - tisková zpráva


Tým KL Intermoto Czech Republic absolvoval v italské Monze čtvrtý závod letošního šampionátu World Supersport, ve kterém skončil Tomáš Mikšovský na 14. místě, zatímco Pawel Szkopek dojel devatenáctý.

 

Královéhradecký motocyklový tým KL Intermoto Czech Republic absolvoval čtvrtý závod letošního Mistrovství Evropy třídy Supersport, který se konal na superrychlém okruhu v Centrálním parku italského města Monza, jenž leží nedaleko historického města Milana. Po dvou dnech kvalifikace, která se nesla ve znamení tvrdé práce na nastavení podvozků motocyklů Honda CBR 600RR, se Tomáš Mikšovský kvalifikoval do závodu jako osmnáctý jezdec výsledkové listiny, zatímco Pawel Szkopek, který nastupoval do tohoto podniku se zraněnými žebry a levým ramenem, skončil v kvalifikaci na 25. místě.

 

Start nedělního závodu nevyšel našim jezdcům dle jejich přání, ovšem již v průběhu prvního kola se dokázal Tomáš Mikšovský posunout o dvě pozice oproti svému startovnímu místu. V následujícím kole Tommy předjel domácího Mattea Baiocca a posunul se na bodované patnácté místo. Pak ho sice předjeli někdejší piloti Grand Prix Ivan Goi a Johan Stigefelt, hlavní problém však přišel dvě kola před polovinou závodu, kdy našeho jezdce postihla stejná porucha jako v předchozím závodě ve Valencii - prasklý výfuk.

 

Tato porucha opět ovlivnila výkonový průběh motoru Tomášovi Hondy, což v praxi znamenalo, že náš jezdec nemohl plně využít sílu motoru při výjezdech ze zatáček a jeho časy na jednotlivá kola byly ihned o jednu sekundu, později, kdy se do výfuku udělala skoro deseticentimetrová díra, dokonce o dvě sekundy pomalejší, než v úvodu závodu, kdy zdatně sekundoval Švédu Stigefeldovi. Ještě dvě kola před cílem se zdálo, že tentokrát vyjde Tomáš Mikšovský bez bodového zisku, ovšem pád Simone Sanny posunul nymburského jezdce na patnácté místo a pozdější diskvalifikace Alessia Corradiho (porušení technických pravidel) dokonce na místo čtrnácté.

 

Pawel Szkopek absolvoval na Monze nádherný závod, který byl okořeněn obrovským soubojem čtyřčlenné skupiny, ve které byli kromě našeho jezdce ještě Finové Haarala s Pennou a Francouz Enjolras. Souboj, jenž trval od úvodního kola až na cílovou čáru často zvedal diváky ze svých sedadel, zejména předjíždění ve vysokých rychlostech na rovinkách a při brždění do šikan častokrát ohodnotili italští fanoušci bouřlivým potleskem. Při pohledu na bojující čtveřici by nikdo neřekl, že se jedná o skupinu na konci pořadí závodu. Změny pořadí přicházeli prakticky v každé zatáčce, na každé dlouhé rovině, Pawel Szkopek po závodě zdůraznil, že mnohokrát přišlo doslova na souboj loktů, kdy v nájezdu na cílovou rovinku do sebe jezdci navzájem strkali v rychlostech přes 200 km/h.

 

Bohužel nebylo našemu jezdci dáno vychutnat si tento souboj až na cílovou čáru posledního kola, protože právě v posledním kole se na konci finální rovinky z jeho motocyklu najednou zakouřilo. Pawel ihned poznal, že s motorem není něco v pořádku a tak nechtěl riskovat rozsáhlejší poškození, raději zvolnil tempo a do cíle přijel se ztrátou dvaceti sekund na skupinu, ve které předtím úspěšně bojoval. Při prvním ohledání motoru, které proběhlo hned po závodě, byl zjištěn olej nad pístem čtvrtého válce, jak došlo k průsaku a o jak velké poškození se jedná, bude upřesněno až při podrobné kontrole.

 

V celkovém pořadí letošního šampionátu se Tomáš Mikšovský drží v první patnáctce, když právě tato pozice mu s devíti body po čtyřech závodech patří. Pawel Szkopek je na 19. místě, kde má pět bodů. Dalším závodem Mistrovství světa Supersport bude podnik na britském okruhu Silverstone, kde se jede poslední květnový víkend.

 

Josef Kubíček – manažer týmu

Kluci pod vedením Jirky Látra odvedli maximum práce při přípravě motorek, bohužel se opět opakovala závada na výfuku Tomášovi motorky. Možná se to dá přičíst tomu, že nebyly oboustranně dobře zmanažerované vztahy s firmou Laser. Snažíme se ovšem tomu dát maximum, dostaly jsme díly na výfuk, ovšem ve své podstatě se zřejmě nejednalo o nové díly, ale o díly, které byly do určité míry repasované. Došlo opět k destrukci výfuku ve stejné části jako při závodě ve Valencii a tím ke ztrátě výkonu na Tomášově motorce. Tady si myslím, že zaplaťpánbůh za nakonec čtrnácté místo a tedy za dva body.

 

Myslím, že kdyby nedošlo k poškození výfuku, mohl Tomáš bojovat se Stigefeltem o třinácté místo. Takhle byl Tommy z toho souboje vyřazený. Pro další závody jednáme o změně dodavatele výfuku, protože si myslíme, že jednání s firmou Laser nám nepřináší pomoc. Pawel bojoval se zraněnou rukou jak mohl. Někdo může říci, že Intermoto je poslední, takzvaně "s lampou", ale on jel se skupinou, která sváděla obrovský souboj o to nebýt poslední. Pawel si v této skupině velmi slušně počínal, ovšem v posledním kole ho zradila motorka, kdy motor začal vynechávat.

 

 Pawel měl strach aby motor nepoškodil, a protože nešlo o bodované pozice, raději motorku odstavil, projel pouze volně cílem, za kterým motorku úplně zastavil. Nyní se budou demontovat oba motory a posílat do Belgie na repase. Doma ihned zahájíme přípravy na Silverstone. Jak bude vše dál, se uvidí. Sezóna je samozřejmě náročnější a náročnější, je to větší než byly naše podzimní představy. Myslím si, že už to, že jsme tady, je malý zázrak, stejně jako to, že s námi již i počítá konkurence. Uděláme proto maximum, aby bylo vše stále lepší a lepší. Uděláme maximum proto, abychom se zde udrželi a bojovali dál!

 

 

KL Intermoto CZECH Republic

www.klintermoto.cz

www.tomasmiksovsky.com

www.szkopek.pl

 

http://racing.motorkari.cz

TISKOVÁ ZPRÁVA TÝMU KL INTERMOTO CZECH REPUBLIC


 
 
Fotogalerie:   Zámecký vrch 2005 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose