www.car.cz
 

Kuba Smrž v Le Mans těsně za poslední bodovanou příčkou
     16.5.2005 00:32 - tisková zpráva


             
                     „Nelepivá“ francouzská smůla

Kuba Smrž projel cílem Grand Prix de France na 16. místě, tedy těsně za poslední bodovanou příčkou

Ranní warm up Kuba Smrž absolvoval v dobré pohodě a obsadil v něm 11. příčku. Závod samotný se však pro něj nevyvíjel dobře. Být šestnáctý v cíli po tak vydařeném víkendu, je hodně smutné. Ještě více bolestivější byl pak pohled na zcela zničenou zadní pneumatiku. To vypovídalo o všem. Kuba vlastně bojoval s problémy o samotného začátku závodu. Nechtěl prohrát ani duel s Italem Giansantim v závěru. Což se nakonec podařilo i přes vědomí toho, že místo reálného zisku několika bodů skončil na první nebodované příčce.

Jakub Smrž:
Ve warm upu bylo opět podobné počasí jako včera, takže jsem nemohl vyzkoušet gumy na závod a nastavení pérování na závod. Vůbec se mi nepovedl start a od začátku jsem se to snažil dohnat, ale zjistil jsem, že mi klouže zadní guma a dvakrát jsem málem upadl. Svého maxima jsem dosáhl, když jsem dojel Balleriniho.

Pak už jsem začal postupně ztrácet a tak jsem se snažil alespoň dojet závod co nejlépe, když jsem zjistil, že lepší už to nebude. Těžko říct, jestli chování zadní gumy ovlivnila nízká teplota asfaltu, ale nikdy jsem po závodě neměl tak moc zničenou gumu a dneska mě to obzvlášť mrzí, protože po dobré kvalifikaci bylo víc než reálné dojet do desítky.

Ještě dnes vyrážíme do Assenu, kde v úterý testujeme a další závod máme za 3 týdny v Mugellu, kde bych chtěl napravit dnešní smůlu.“

Pořadí v cíli závodu:

1   Daniel PEDROSA       HONDA
2   Randy DE PUNIET      APRILIA
3   Andrea DOVIZIOSO   HONDA
4   Casey STONER          APRILIA
5   Jorge LORENZO        HONDA

16 Jakub SMRŽ               HONDA     odstup od prvního  /-1.02,122 sec/
 MPAFoto.com 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose