www.car.cz
 

Novinka : Dvoudenní Rallysprint Kopná zahájí noční prolog!
     16.5.2005 23:39 - tisková zpráva


Za necelý měsíc se uskuteční ve Slušovicích na Zlínsku již XIII. IMPROMAT Rallysprint Kopná. Letošní již třináctý ročník oblíbené Kopné proběhne v termínu 17. – 18. června 2005 a započítává se do seriálů Mistrovství České republiky ve sprintrally, Česko – slovenská trofej ve sprintrally, regionální mistrovství Moravy a Mistrovství České republiky v rally historických vozidel.

 

Pořadatelé z Rallysprint Klub v AČR Podkopná Lhota připravili velmi náročnou trať v délce 163 km, která obsahuje celkem devět rychlostních zkoušek na pěti úsecích v celkové délce 67 km. Jako první rallysprint v České republice se pojede letošní Kopná ve dvou dnech, neboť v pátek 17. června čeká na posádky večerní prolog na úseku Slušovice – Neubuz v délce 2,8 km. Start této atraktivní noční rychlostní zkoušky je krátce po 22 hodině! V itineráři rallysprintu nescházejí technicky náročné rychlostní zkoušky Podhoran (4,60 km), Kopná (10,60 km).

 

Lahůdkou pro diváky bude rychlostní zkouška Impromat (6,60 km), která má start v blízkosti čerpací stanice v Lípě, dále se napojí na klasický úsek na Pinduli a závěr tvoří obávaný šotolinový úsek. Po čtyřech letech nechybí v itineráři Kopné ani klasický úsek Raková (10,45 km), který se pojede mezi Vizovicemi a Slušovicemi. Pořadatelé očekávají na startu kvalitní startovní pole včetně 5 – 7 vozů specifikace WRC a rovněž se diváci mohou těšit opět na historické automobily.

 

Uzávěrka přihlášek pro soutěžící je stanovena na pátek 10. června, maximální počet přijatých posádek je 130. Na Kopné by neměli scházet Jan Kopecký (Škoda Fabia RS Kit Car), Václav Pech (Ford Focus WRC), Štěpán Vojtěch (Peugeot 206 WRC), Karel Trněný, Jiří Volf (Škoda Octavia WRC), Maďar Gergely Szabó (Ford Focus WRC), Pavel Valoušek (Ford Focus WRC), Josef Peták (Renault Clio S1600) a další přední jezdci. 

 

Seznamovací jízdy jsou na programu během čtvrtečního dne a pátečního dopoledne, když povoleny jsou maximálně čtyři průjezdy rychlostní zkouškou. Administrativní a technická přejímka proběhne v pátečních odpoledních hodinách v prostoru IMPROMAT CAR ve Zlíně-Lípě (12.30 – 18.30 hodin). Start prvního vozu do rallysprintu je v pátek 17. června ve 22 hodin u firmy Fagus ve Slušovicích.

 

Po absolvování nočního prologu odevzdají posádky vozidla do uzavřeného parkoviště. V sobotu 18. června se startuje v 9 hodin, na jezdce čeká osm rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích a první vůz se objeví na cílové rampě krátce před patnáctou hodinou. Ředitelství soutěže bude umístěno opět v prostorách firmy FYTOS CZ ve Slušovicích, servisní zóna v blízkosti dostihové dráhy a uzavřené parkoviště u firmy Greiner ve Slušovicích – Nových Dvorech.

 

Vyhlášení výsledků a rozdílení cen proběhne ve večerních hodinách v  prostoru myslivecké chaty v Podkopné Lhotě. 

 

 

 

Ve Slušovicích 16. května 2005                                                        Roman ORDELT

                                                                                                            tiskové středisko

                                                                                              IMPROMAT Rallysprint Kopná


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Tišnov 2005 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose