www.car.cz
 

Michal Bursa v prvním závodě BMW Power Cupu cíl neviděl - porucha brzd
     18.5.2005 23:13 - tisková zpráva


Michal Bursa v prvním závodě BMW Power Cupu cíl neviděl, když ho zastavila porucha brzd jeho motocyklu BMW K 1200R.



Český motocyklový závodník Michal Bursa absolvoval o uplynulém víkendu ve francouzském Le Mans úvodní závod nového pohárového šampionátu BMW Power Cup, který od letošní sezóny nahradil již zaběhlý BMW Boxer Cup. Při premiéře tohoto pohárového šampionátu německého výrobce BMW se však proti jezdcům „spiklo“ počasí, které nedovolilo absolvovat páteční tréninkový program.

 

Nad 4 180 metrů dlouhém okruhu Bugatti se zatáhla černá mračna, ze kterých se následně spustil silný liják, který nedovolil čtyřválcovým motocyklům BMW K 1200R o síle 175 koňských sil vůbec vyjet na trať. V sobotní zkrácené kvalifikaci si poté náš jezdec zabezpečil start ze čtvrté řady, když byl klasifikovaný se čtrnáctým časem.

 

Do tvrdého souboje o automobil BMW 630i Coupé, který obdrží vítěz celkové klasifikace roku 2005, se pustil Michal Bursa s velkým odhodláním. Bohužel cíl závodu v Le Mans stejně jako v loňském roce neviděl, když tentokrát ho zastavila porucha brzd. Dalším závodem pro Michala Bursu bude druhé kolo BMW Power Cupu, které se jede první červnový víkend na italském okruhu Mugello.

 

Michal Bursa:

"Stejně jako vloni, tak ani letos to ve Francii nedopadlo dobře. Tentokrát mne zastavila banální porucha brzdového systému. Snad právě proto mě to ještě více mrzí. Dalo se tomu předejít, ale k tomu jsme potřebovali více trénovat. V pátek jsme na okruh vůbec nevyjeli, ve Francii totiž řádil obrovský déšť, který přihnal na dráhu doslova přívaly vody. Bylo by to, jako kdybychom jezdili na jezu.

 

Z tohoto důvody jsme měli pouze dva krátké tréninky v sobotu a tak se nedalo všechno vyzkoušet. Navíc jsme dostali před závodem nové brzdiče. Naštěstí se brzdy porouchaly v místě, kde byla velká bezpečnostní zóna a tak jsem pouze vyjel ven z dráhy bez následného újmu na zdraví. Každopádně s prvním závodem nejsem spokojený a tak se již nemůžu dočkat Mugella, kde bych si chtěl všechno vynahradit."

 

Výsledky úvodního závodu BMW Power Cup:

1.- Stephane Mertens (BEL) 29:52,926

2.- Thomas Hinterreiter (AUT) +0,135

3.- Roberto Panichi (ITA) +0,671

4.- Sebastien LeGrelle (BEL) +0,955

5.- Sergio Fuertes (SPA) +1,317

-------------

Michal Bursa (CZE) – nedokončil závod

 

 

 

 

 

Petr Štola

 

http://racing.motorkari.cz

www.bursa-michal.cz


 
 
Fotogalerie:   MČR dragsterů Hoškovice 2005, foto J. Svoboda

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose