www.car.cz
 

Dvořák se Slavíkem v Tišnově po velkém boji druzí
     18.5.2005 23:16 - tisková zpráva


Po přesvědčivém vítězství na Vysočině a poněkud rozporuplném pátém místě u zeleného stolu v Pelhřimově se posádka Dvořák–Slavík těšila na další srovnání s tvrdou konkurencí při Autonova Rally Tišnov. Přes veškerou snahu se jim nakonec na nejvyšší stupínek vystoupit nepodařilo.

 

Už před startem bylo jasné, že i tentokrát se budou na tratích třetího rallysprintu v sezóně odehrávat jedny z nejdramatičtějších soubojů právě ve třídě N1. „Jedeme vyhrát, ale bude to těžké. Pinkas má perfektně připravené auto, máme vůči technice soupeřů váhový handicap 300 kilo. Rychlostní zkoušky jsou na techniku náročné, jede se z kopce a do kopce, váha tu tedy může hrát velkou roli,“ přemítal mladoboleslavský pilot.

 

            První rychlostní zkouška se sice stala překvapivě kořistí nováčka Pohnera se suzukou, pak už ale nastoupila červená fabia. Několikavteřinový náskok po druhé erzetě se Josef Dvořák snažil navýšit především na obtížné Tišnovské RZ, právě tady se ale udál rozhodující zvrat v závodě, a to na jeho úkor. „Snažil jsem se bojovat a ve sjezdu na srdce jsem šel před zatáčkou na brzdy trochu později, než jsem měl. Skončilo to hodinama a zastavili jsme se napříč můstku. Museli jsme couvat a ztratili jsme tu mnoho sekund,“ popisuje zřejmě rozhodující událost Dvořák.

 

 I přes tuto chybičku byla pozitivním zjištěním jen malá ztráta na soupeře. „Chtěli jsme těch necelých šest sekund stáhnout, ale ačkoliv se nám zdálo, že jedeme ve vysokém tempu, soupeři nám stále odjížděli. Nejel jsem už na sto procent, mnohdy jsem brzdil dříve, než bylo třeba,“ přiznal jezdec.

 

 Přes veškerou snahu se už první místo z Vysočiny nepodařilo zopakovat, ale při velkém finiši Mikulky byla na místě radost z druhého místa. „Jsme malinko smutní, ale alespoň že jsme druzí. Na bezchybného Pinkase jsme tentokrát neměli. Byli to krásné a vyrovnané závody. Už se těšíme na Kopnou, která by charakterem trati měla naší fabii sedět,“ uzavřel Dvořák.         

            

        tisková informace

-Vicky- Media Productions  

       foto: V. Hausknotz 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Autonova rally Tišnov 2005 od Otakara Muchy juniora

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose