www.car.cz
 

3. ročník „Extrem truck trialu“ v Mohelnici nabídl atraktivní podivanou
     23.5.2005 19:21 - tisková zpráva


V Mohelnici se v průběhu víkendu utkalo celkem 29 posádek s terénními sériovými tahači, prototypy a offroady. Na nejnáročnějších tratích v Evropě musely překonávat velmi prudká stoupání, sjezdy i extémní nerovnosti.

 

O tom, že mohelnický závod je vždy velmi náročný, svědčí

řada karambolů. Například v  kategorii offroadů bylo nutné vyprostit vůz ARO Jiřího Sedláka a Davida Kotase. Další offroadová posádka

se stejným typem auta, řízeným Janem Fibingerem a Tomášem Janků, zlomila poloosu. Pro náhradní díl pak musela cestovat celých 240 km. Celou noc opravovala a ráno hrdě stála na startu.

 

Kralovaly Tatry - Kolosy

-------------------------------

 

V tzv. královské karegorii S5, sériových vozů, kde soutěží 14 ti tunové Tatry, dnes zvítězil Rostislav Drahokoupil a Vladimír Krčil s Tatrou 813. Závodníci jsou z východních Čech a v uplynulé sezóně úspěšně absolvovali i seriál mistrovství Evropy v trucktrialu, kde obsadili celkově třetí místo. Kategorii menších sériových vozů vyhrála posádka Vojtěch Hertus a Ivo Juřice s Mercedesem Unimog.

 

Mezi sériovými offroady si nejlépe vedl Miloš Vondrák a Jiří Javůrek s Avií A11. Mezi offroady speciálně upravenými do náročného terénu byla nejlepší Midisema 4 s posádkou Marek Michal a Zdeněk Vrabec. V poslední karegorii se utkaly prototypy Svařák a Edward konstruované do extrémních terénů, se sériovým vozem Praga V3S.

 

Tady zvítězil Jan Patřičný a Jiří Tupáček se Svařákem, který je zajímavý tím, že v jeho konstrukci nenajdete jediný šroub. Vše je pospojováno svářečkou.

 

Karambolista a krasavec

------------------------------

Za největšího karambolistu závodu byl zvolen Jan Uzel s Tatrou 805.

Cenu za nejhezčí závodní truck dostal Matador Libros Team s Tatrou 813 řízenou dvojposádkou složenou z Libora Václavíka, Romana Moška a Drahomíra Stříže s Ivanem Šibínským.

  

 

Minitrucky i freestyle

----------------------------

 

V doprovodném programu bylo možné vidět i velmi věrné napodobeniny skutečných závodních trucků. Modely aut byly řízeny rádiem a dokázaly překonávat  i terénní překážky. Velkému zájmu návštěvníků se těšila i freestylová show, s extrémně nebezpečnými skoky na motorkách.

Další závod v Extrem truck trialu, se uskuteční už v srpnu v Nové Pace.

 

Opět bude možné vidět největší 14 - ti tunové Tatry - Kolosy v boji s náročným terénem. Chybět nebudou offroady ani speciální terénní prototypy. Závody se uskuteční ve Štikovské rokli, která je proslulá pořádáním soutěží seriálu mistrovství evropy v autocrossu, a je tedy doslova mekkou motoristického sportu.

 

Fotografie z akce brzy najdete na našem webu ve fotogalerii

 

Více na www.extremtrucktrial.cz

 


 
 
Fotogalerie:   Fotopozvání na pestrý program do Mohelnice 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose