www.car.cz
 

Lacko v Misanu dokázal že patří k absolutní špičce
     26.5.2005 09:57 - tisková zpráva


Za volant trucku usedl letos poprvé Adam Lacko, pro něhož byl připraven tahač Buggyra v barvách firmy Toll Collect. Před zahájením závodů byla pro Lacka situace poměrně složitá. S truckem Buggyra testoval pouze dvakrát těsně před závody v italském Misanu.

Po zrušení závodů ve třídě Super Race Truck se pole špičkových jezdců podstatně rozšířilo a právě v Misanu se vedle Adama Lacka do bojů ve třídě Race Truck poprvé zařadili i takoví jezdci jako je Markus Oestreich či Ralf Druckenmüller. Nebylo tedy divu, že časy v sobotním měřeném tréninku se u deseti nejlepších jezdců vešly do jedné vteřiny.

Tak vyrovnaná byla špička jezdců a Adam byl mezi nimi. Sobotní kvalifikační závod začal Adam výborně a dokázal porážet i oba dva české soupeře. Pak ale přišla smůla. V posledním kole kvalifikačního závodu, kdy útočil na druhou pozici, mu selhali brzdy a skončil mimo trať. Do pohárového závodu už nenastoupil.

I v neděli měl Lacko u své Buggyry potíže s brzdovým systémem. Přesto ale vybojoval v kvalifikačním závodě sedmé místo a do závodu tak startoval ze čtvrté řady startovního roštu, na kterém bylo v Misanu seřazeno celkem 24 jezdců. Vynikající jízdou se propracoval na 5. pozici a z českých jezdců tak v nedělním závodě dosáhl nejlepšího umístění. Před Lackem dojeli jen Allgäuer (1. místo), Albacete (2. místo), Bösiger (3. místo) a Gerd Koerber na místě čtvrtém.


 
 
Fotogalerie:   Mille Miglia 2005 od Tondy Malého

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose