www.car.cz
 

AUTOSALON BRNO 2005 PLNÝ ŽHAVÝCH NOVINEK
     26.5.2005 22:04 - tisková zpráva


AUTOSALON BRNO 2005 PLNÝ ŽHAVÝCH NOVINEK

 Letošní nejprestižnější přehlídka osobních automobilů v regionu střední a východní Evropy nabídne návštěvníkům to nejlepší, co se v současné době, ale také v nejbližší budoucnosti bude pohybovat po našich cestách. Připravte se na nepřeberné množství novinek, překvapení, ale i premiér! Kromě sériových vozů se totiž objeví také atraktivní studie, koncepty a závodní vozy.

 

Motoristé zde také budou mít poprvé příležitost podívat se na to, co se vyrábí v nové továrně TPCA v Kolíně. Peugeot 107 a Citroën C1 se představí v expozicích svých mateřských firem.

 

V Brně je s velkým napětím očekávána také světová novinka Thunderbold, a to dokonce od jednoho z českých výrobců.

 

Vystavovatelé si ty největší novinky stále ještě nechávají pro sebe. My jsme ale již dnes dokázali pro vás připravit alespoň základní přehled předpokládaných zajímavostí, na které se můžeme v Brně těšit.

 

ALFA ROMEO

Školu italského automobilového designu představí ve velkém stylu Alfa Romeo. Nové sportovní kupé Brera vychází z předobrazu konceptu návrháře Fabrizia Giugiara z roku 2002. A právě propracovaný design vozu Alfa Romeo Brera přitahuje oči všech silou magnetu.  Poměrně široký a zároveň nízký vůz bude pod kapotou skrývat kromě jiného jako nejvýkonnější pohonnou jednotku šestiválec s objemem 3,2 l s výkonem 191 kW. Toto kupé využívá stejnou platformu, na které je postavena další novinka - modelová řada 159. Sedan střední třídy také částečně vychází z designu vozu Brera, kdy zachovává podobu především v přední části.

 

AUDI

Vlk v rouše beránčím, to je supersportovní sedan RS4. První takto označený automobil se objevil na automobilové scéně v roce 1999 a jeho současná verze disponuje zážehovým osmiválcovým motorem o objemu 4,2 l o výkonu 309 kW.  V Brně se budou prezentovat rovněž modernizované vozy řady A8 a A3 s třídveřovou karoserií (rozměrná maska chladiče v novém stylu). Z jiného soudku je pak studie Audi Allroad Quattro. Ta spojuje a rozvíjí funkční prvky typické pro vozy SUV a off-road. Do výbavy patří kromě pohonu všech kol quattro také výkonný motor a vyspělý systémem zavěšení kol. Pohon zajišťuje zcela nový čtyřlitrový turbodiesel Common-Rail V8 TDI, vybavený piezoelektrickými vstřikovači s maximálním výkonem 210 kW a točivým momentem 650 N.m.

 

 

BMW

Hlavním těžištěm nabídky automobilky z Mnichova bude nová řada 3. Ta již na první pohled zapůsobí dynamickým, ale přesto vyváženým designem. K vynikajícím jízdním vlastnostem přispívá takřka optimální rozdělení hmotnosti na nápravy, zvýšena byla také tuhost karosérie. Větší „pětková“ řada se představí s novými řadovými šestiválci a pohonem všech kol xDrive.

Ikonou značky se však v poslední době stává nové kupé šestkové řady. BMW M6 má pod kapotou unikátní zážehový desetiválec do V o zdvihovém objemu necelých pět litrů s největším výkonem 373 kW a točivým momentem 520 N.m. Kromě již zmiňované M6 se mohou návštěvníci těšit také na vozy BMW M5.

 

CADILLAC a CORVETTE

Pro svůj oficiální příchod na český trh si AUTOSALON BRNO 2005 zvolily také legendární americké značky Cadillac a Corvette.

Premiéra na našem trhu zapadá do strategie amerického výrobce, který se chce více prosadit v Evropě. V Brně by se měl Cadillac pravděpodobně prezentovat modely  CTS, STS, XLR a Escalade. K expanzi na evropský trh by měl také později přispět vůz střední třídy Cadillac BLS, který staví na příbuzenských vztazích s automobilkou Saab.

Automobily se značkou Corvette jsou i u nás legendou. V Brně se v premiéře našim motoristům představí sportovní vozy Corvette C6 Coupe a Convertible

 

FORD

Vozy Ford jsou nejen pohodlné a spolehlivé rodinné automobily, ale dokáží se také dravě poprat s nástrahami tratí mistrovství světa v automobilových soutěžích. S největší novinkou, která je připravena vyrazit do příští sezony, se budou moci seznámit i všichni příchozí na AUTOSALON BRNO 2005. Fordu Focus WRC06 budou ale také pilně sekundovat vozy připravené pro okruhové mistrovství DTM, jehož závod se pojede na brněnském Masarykově okruhu o víkendu 4. - 5. 6., právě v době konání letošního AUTOSALONU.

Z vozů, které jsou připraveny pro běžný každodenní provoz, se pak můžeme těšit na novou variantu modelové řady Focus, tentokrát v provedení sedan. Pro ty, kteří se ale i s Focusem budou chtít svézt poněkud rychleji, připravují u Fordu Focus ST, který pod kapotou skrývá přeplňovaný zážehový pětiválec Duratec ST 2,5 l s výkonem 162 kW.

Kromě Focusu se představí dále také modernizovaná řada vozů Ford Mondeo.

 

HONDA

Do kategorie prototypů, byť od sériové verze k nerozeznání, patří nová vlajková loď japonské značky Honda s tradičním názvem Legend. Nová generace této modelové řady se svými rozměry zařadí na vrchol vyšší střední třídy. Špičkovou techniku zastupuje také pohon všech kol Super Handling All-Whell Drive a  zážehový šestiválec 3,5 litru s výkonem 220 kW.

 

MERCEDES-BENZ

Stuttgartská automobilka s třícípou hvězdou ve znaku se pochlubí novými vozy třídy B a M.

Mercedes-Benz třídy B svými rozměry téměř přesně zapadá mezi řady A a C. Oproti nejmenšímu Mercedesu je delší o 43 cm a oproti řadě C je naopak kratší o 25 cm. Značnou předností je pak vnitřní prostor, který je velkorysý především, co se týká výšky.

V expozici nebudou chybět ani elegantní čtyřdveřové kupé Mercedes-Benz CLS a vozy třídy C a E, vybavené novými motory V6. Bonbónkem pak bude exotické kupé Mercedes SLR McLaren.

 

MITSUBISHI

Japonský výrobce pro své fanoušky připravuje jako největší hvězdu prototyp Colt CC. Vůz vychází z konceptu CZ2 Cabriolet (ten také bude pravděpodobně ve dnech určených pro širokou veřejnost vystaven místo Coltu Cabriolet). Autorem je designérské studio Pininfarina a v jeho dílnách by se měl automobil také vyrábět. Na počest svého vítězství v letošním ročníku Rallye Dakar přiveze Mitsubishi do Brna soutěžní vůz Pajero Evolution, se kterým dosáhl v Africe vítěztsví. Na stánku se bude rovněž prezentovat inovovaný Mitsubishi Outlander Turbo.

 

NISSAN

Představí českému publiku hned dva koncepty Nissan Tone a Nissan Qashqai. První je předobrazem sériového vozu, který se bude od příštího roku vyrábět ve Velké Británii. Druhý je odvážným pohledem výrobce na SUV budoucnosti.

 

RENAULT

Francouzská automobilka Renault poukáže na svůj mimořádně úspěšný vstup do letošního ročníku formule 1 vystavením makety závodního monopostu F1, kterou doprovodí přepracovaný Renault Laguna, Renault Vel Satis, Renault Espace a Renault Trafic Generation.

 

ŠKODA AUTO

Pozadu nezůstane ani největší domácí výrobce automobilů. Středem pozornosti široké veřejnosti bude koncept Škoda Yeti, poprvé uvedený v březnu 2005 na Ženevském autosalonu. Studie tohoto malého SUV je rozvinutím myšlenky, kterou Škoda prezentovala již v podobě konceptu Roomster. Lehký vůz je vědomým protikladem velkým terénním automobilům, a to jak délkou, která je okolo čtyř metrů, tak i pouhým pohonem předních kol. Zárukou jízdy po nezpevněných cestách je pak vyšší světlá výška a velká kola.

Automobilka Škoda zároveň v rámci oslav svých výročí seznámí návštěvníky se stoletou historií výroby svých automobilů. Škoda Auto uvede rovněž speciální Edici 100 pro modelové řady Fabia, Octavia a Superb a kromě toho ještě zvláštní modely Fabia Sport a Spirit.

 

VOLKSWAGEN

Kromě modernizovaného vozu Volkswagen Polo,  který dostal novou příď s výrazným designem ve stylu nového Passatu, představí německý koncern celou řadu novinek. Mezi ně se řadí například sportovní Golf GTI, rodinný Golf Plus, exkluzivní Touareg W12 a praktický model Caravelle. V Brně by se také měla objevit další konkurence nejmenšímu segmentu vozů - VW Fox.

 

A TAKÉ DALŠÍ NOVINKY…

Samozřejmě nesmíme v tomto našem úvodním přehledu zapomenout ani na ostatní značky, modelové řady… atd. Mezi novými sériovými automobily jsou v Brně totiž zastoupeny téměř všechny kategorie vozů, od těch nejmenších automobilů do města až po velké luxusní sedany. V kategorii těch nejmenších se poperou o přízeň potenciálních kupců například již zmiňované  netrpělivě očekávané vozy Citroën C1 a Peugeot 107 z kolínského závodu TPCA s novým Chevroletem Spark, nástupcem oblíbeného Daewoo Matiz a také s celou plejádou dalších modelů od nejrůznějších značek, kam patří rovněž neobvykle pojatá variace na téma malý vůz - Peugeot 1007.

 

V expozici automobilky Opel se dále například představí také atraktivně střižená Tigra TwinTop se dvěma sedadly a pevnou skládací střechou, která by mohla konkurovat Peugeotu 206 CC.

 

Z úplně jiného soudku je pak extravagantní sportovní kupé Smart Roadster Coupé V6, poháněné malým vidlicovým šestiválcem, přeplňovaným dvojicí turbodmychadel.

 

Do současně nejprodávanějšího segmentu B míří například i nové Rio korejské automobilky Kia, třídveřový Chevrolet Kalos. Španělský SEAT pak připravuje do Brna sériové provedení vozu nižší střední třídy Leon.

 

Nově příchozím do segmentu kompaktních velkoprostorových vozů je až sedmimístná Mazda 5 se zadními posuvnými dveřmi. Štafetu vlajkové lodi značky Hyundai převezme od sedanu XG elegantní Grandeur.

 

K dalším významným novinkám červnového autosalonu v Brně bude jistě patřit i faceliftovaná Mazda 6,  Opel Astra GTC, přepracované francouzské vozy Peugeot 607, sportovní Porsche 911 Carrera v provedení kupé i kabriolet, Porsche Cayenne s panoramatickým střešním oknem a luxusní Volvo XC90 V8. Volvo kromě toho do Brna přiveze také studii velkého kombi VCC (Versatility Concept Car).

 

Americká větev koncernu DaimlerChrysler pak v Brně uvede na český trh třetí generaci populárního terénního vozu Jeep Grand Cherokee.

 

Již tento ne zcela vyčerpávající výčet toho, co bude letos v Brně při AUTOSALONU k vidění, slibuje mnohé nezapomenutelné zážitky.

Nezbývá již nic jiného, než přidat jednu dobrou radu:

 

NEZAPOMEŇTE PŘIJET!

Aktuální novinky z příprav a průběhu AUTOSALONU BRNO 2005 sledujte na www.bvv.cz/autosalon

 

PROFIL VELETRHU AUTOSALON BRNO 2005

 

Šestý ročník mezinárodního veletrhu osobních automobilů Autosalon Brno 2005.

Počet vystavovatelů:                          :           293

Počet zastoupených zemí:                :           14

Celková plocha veletrhu:                   :           53.020 m2

Předpokládaná návštěvnost:             :           přes 130.000

 

Veletrh Autosalon Brno 2005 je začleněn do seznamu nejprestižnějších veletrhů a zapsán v kalendáři O.I.C.A. (INTERNATIONAL ORGANIZATION OF MOTOR VEHICLE MANUFACTURERS).

 

Pořadatel veletrhu:     Veletrhy Brno, a.s.     

Spolupořadatel:          Sdružení automobilového průmyslu ČR (AIA)

Partneři:                      Svaz dovozců automobilů ČR (SDA)
Sdružení importérů součástí automobilů,servisní a garážové techniky ČR (SISA)

                                   Svaz prodejců a opravářů motorových vozidel ČR (SAČR)
                                   Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu

(ČAPPO)
            Asociace leasingových společností (ALS)

 

TERMÍNY - CENY - PARKOVÁNÍ

 

Otevírací doby

2. června je veletrh otevřen novinářům.

3. června je výstaviště určeno odborným návštěvníkům.

4. až  9. června je areál otevřen široké veřejnosti.

Vstup do areálu je možný v těchto dnech od 9.00 do 18.00 hod.

 

Ceny

Celodenní vstupné  - 100 Kč

Zlevněné vstupné - 50 Kč (platí pro studenty, důchodce, vojáky)

Vstupné pro školy - 30 Kč (platí po předložení seznamu žáků a potvrzení příslušné školy)

POZOR: vstupenka na DTM platí zároveň i na Autosalon !!!!!

 

Parkování

Hlídané parkování je připraveno vně areálu na vyhrazených plochách a v parkovacím centru Expoparking (870 míst).

Novináři mají vyhrazeno parkování v Expoparkingu, které je po předložení novinářských průkazů zdarma.

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose