www.car.cz
 

Návrat posádky Benda-Malý. Po 19 měsících v Krumlově
     26.5.2005 22:14 - tisková zpráva


Naposledy oblékl Jiří Benda závodní kombinézu v říjnu 2003. Sprint v Sosnové měl být ostrým testem Škody Octavia 2,0 Kit Car před Horáckou rallye. Skončil však kotrmelcem a Jiří si uložil pokání v podobě zákazu startu na dalších soutěžích. Vydržel bez závodního volantu téměř přesně 19 měsíců. Tento týden si udělil amnestii a v Českém Krumlově pojede se Škodou Felicia 1,4 Kit Car.

 

 

Když před rokem a půl v Sosnové nakládal na podvalník pochroumanou octavii bylo slyšet jako si Jiří Benda rozzlobeně sám pro sebe říká: „Když to neumíš, tak do toho nesedej!“ A jak si řekl, tak i udělal. Od té doby se ze závodníka stal na plný úvazek šéfem týmu, který připravoval a provozoval Škodu Octavia 2,0 Kit Car. V MMČR v rallye s ní do loňského roku startoval Mr. Cimbu.

 

Zatímco octavia letos odpočívá v garáži a čeká na svůj další osud, protože v řády MMČR v letošním roce odstavily dvoulitrové kity na vedlejší kolej, přemýšlel Jiří Benda na d tím co dál. Nakonec se spolu s bratrem Davidem rozhodli koupit zpět kitovou felicii, kterou před časem prodali Luboši Minaříkovi. Poté co Luboš letos přestoupil na silnější šestnáctistovku a „jejich“ felicia byla opět volná neváhali a opět ji převezli domů na Zbraslav.

 

Nedávné testy v Bělé pod Bezdězem opět probudily v Jiřím závodnické choutky a tak si udělil amnestii a poslal přihlášku na nejbližší soutěž, kterou je Seat rallye v Českém Krumlově. S jakým cílem se postaví na start jedné z nejkrásnějších soutěží našeho šampionátu?: „Auto se mi líbí, přijde mi proti větší octavii lehčí a takové hravé. Jsem zvědavý na srovnání ve třídě, kde v poslední době hodně řádí pohárové fabie. V první řadě chceme dokroužit až do cíle a ani to nebude snadné. Výsledek je ale skutečně až na jednom z posledních míst, vždyť ani nevím, jestli po tak dlouhé době budu umět v autě alespoň sedět,“  říká s velkou mírou nadsázky Jiří.

 

Spolu s ním se do soutěží vrací i jeho spolujezdec Pavel Malý s nímž prožil většinu závodnické kariéry datující se do roku 1994, kdy se v Tišnově spolu s Janem Možným postavili na start své první soutěže. Enkového favorita postupně nahradila felicie ve skupině N a později i její áčková varianta. Následovala dvoulitrová octavia a nakonec octavia Kit Car. Ve sbírce jejich úspěchů nechybí ani titul mistra republiky.

 

Na to jak se bude posádce Jiří Benda – Pavel Malý dařit při jejich obnovené premiéře si tedy počkejme do pátečního startu v Jelení zahradě, nebo ještě lépe, do sobotního odpoledne. Pokud na cílové rampě uvidíte startovní číslo 70, bude vše v pořádku.

 

 

Milan Hauer

 

TISKOVÁ INFORMACE MOTOR PLUS s.r.o.


 
 
Fotogalerie:   Tišnov 2005 od www.sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose