www.car.cz
 

Vladimír Berger bude opět střídal rallye a okruhy
     27.5.2005 13:36 - tisková zpráva


Změna pravidel připravila Vladimíra Bergera, korunního prince loňského a předloňského MMČR v rallye ve skupině A (resp. F2), o možnost obhajoby. Tým Auto Jarov dokonce zvažoval svou účast na soutěžích, vždyť jejich octavia není letos zařazena mezi bodující auta skupiny A a je hodnocena jen v absolutním pořadí. Nakonec Vladimír Berger soutěže neopustil a co víc, replica watches po dvou letech se vrátil i do okruhového Octavia Cupu.

 

První start jednoho z našich nejzkušenějších jezdců v této sezoně se odehrál na Valašské rallye. V autě Vladimíra doplnil Eduard Perski, se kterým se sešli opět po několika letech, kdy Eda navigoval Mr. Cimbu. Spolu absolvovali náročnou soutěž bez vážnějších problémů, pokud pomineme Vladimírovy problémy s viděním v noci a defekt na poslední páteční rychlostní zkoušce. Jedenácté místo v absolutním pořadí bylo skvělé a ještě lepší by bylo čtvrté místo ve skupině A, nebo první ve třídě A7.

 

 „Pro letošní rok se změnily předpisy a podle nich naše auto není zařazeno do skupiny A a třídy A7. Museli bychom vrátit auto o pár let zpět a vyměnit náš dvoulitrový motor opět za slabší osmnáctistovku a provést další změny. Stáli jsme před rozhodnutím, zda se vzdát peněz investovaných do vylepšení auta a dobrovolně udělat krok zpátky, nebo se vlastně vyřadit z boje o obhajobu loňského druhého místa MMČR a v mistrovství Čech ve skupině A. Uvažovali jsme i o tom, jestli má cenu startovat a snažit se o umístění v absolutním pořadí,“ říkal Berger před sezonou.

 

Nakonec se padlo rozhodnutí pokračovat s autem beze změn a bojovat v absolutním pořadí. Hned první start potvrdil, že toto rozhodnutí bylo správné. „Po dlouhé době jsme opět seděli v autě. Naposledy to bylo v Praze na sprintu. Podařilo se nám dokončit patnáctou soutěž v řadě. Je smutné, že nejedeme v žádné třídě. Mám z toho takový divný pocit.

 

Na jednu stranu nás zajímá, jak bychom na tom byli ve skupině A a na druhou si říkám, proč bych se honil, když za to žádné body nebudou. Na šestce jsme měli defekt pravé zadní gumy a v noci už rychleji nepojedu. S Edou jsme si opět skvěle sedli, v autě je klid a pohoda. Jsem spokojený i z toho, že jsme dokázali držet krok třeba s Pepou Petákem,“ radoval se Vladimír Berger z další dokončené rallye i výsledku.

 

Naposledy mu nebylo dopřáno vidět cíl při Rallye Krumlov 2003, tedy přesně před dvěma roky. O to větší motivaci a chuť po úspěchu budou mít Vladimír Berger, Eduard Perski, ale i celý tým Auto Jarov tento víkend, kdy se na jihu jede další ročník SEAT rallye.

 

Několik let se Vladimír Berger úspěšně účastnil i okruhového Octavia Cupu. V roce 2003 se tým Auto Jarov rozhodl věnovat se pouze soutěžím. Když však přišla na začátku tohoto roku nabídka zkusit si opět jízdu na okruzích, tentokrát v nové octavii, neváhal Vladimír ani chviličku. Poté co získal souhlas i od partnerů z Auto Jarov, nestálo dohodě mezi jezdcem a mosteckým týmem Cardo racing nic v cestě.

 

První závod absolvoval Vladimír Berger před dvěma týdny a dokázal, že nic ze svého umění neztratil. Po startu ze šesté řady se po sedmnácti kolech prvního závodu umístil na pátém místě. Do druhého závodu startoval z první řady, protože první šestka jde na start v obráceném pořadí.

 

Tato výhoda vzala brzo za své: „Jsem moc rád, že si na mě v CarDo Racingu vzpomněli a dali mi možnost vyzkoušet si novou octavii. Po treninku jsem byl na třináctém místě. První závod vyšel skvěle, ale ve druhém jsem si užil. Od začátku přestal fungovat posilovač řízení, takže to bylo hodně těžké. Zejména nová zatáčka na konci cílové rovinky mi dávala pořádně zabrat.

 

V obou jízdách bylo také vidět, že soupeři mají více natestováno a to se projevilo na lepším chování jejich auta. Dobře to bylo vidět třeba v cílové zatáčce, kde jsem musel ubírat plyn, abych se do ní vešel, ale jsem přesvědčen, že s přibývajícím časem se podaří vše doladit,“ uzavřel Vladimír Berger v jehož hlavě se již rojily myšlenky na automobilové soutěže.

 

 

Milan Hauer


 
 
Fotogalerie:   Karambol na Zámeckém vrchu 2005 od Milana Spurného

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose