www.car.cz
 

Pech je s druhým místem z Krumlova spokojen
     2.6.2005 10:45 - tisková zpráva


33. ročník této českokrumlovské automobilové soutěže začal během pátečního odpoledne  šesti rychlostními zkouškami, během kterých se včele absolutního pořadí usadila dvojice jezdců Štěpán Vojtěch a Václav Pech jun. „Na první rychlostní zkoušce jsme začali až příliš opatrně a hned jsme dostali od Vojtěcha osmnáct sekund. On začal opravdu velmi zostra a my jsme se snažili jeho náskok z první erzety smazat ještě během páteční etapy. Vyhráli jsme tři vložky a na konci dne jsme ztráceli již jen 8 sekund. Byl to velmi dobrý výchozí stav do nesmírně náročné sobotní části soutěže, kde na nás čekaly dlouhé a těžké rychlostky,“ komentuje vstup do soutěže Václav Pech jun.

 

Sobotní etapa začínala dvojitým průjezdem dvou nejdelších a nejobtížnějších rychlostních zkoušek: dvacetikilometrové Zátoně a pětadvacetikilometrových obávaných Malont. A právě při druhém průjezdu Zátoně vzaly za své naděje plzeňské posádky na útok na první pozici. „Byla to tak trochu moje jezdecká chyba. V jednom úseku RZty, kde se sjíždělo z asfaltu na panelovou cestu, byl po prvním průjezdu jeden z panelů značně poškozen a vytvořila se tam ostrá hrana. Zaregistroval jsem ji příliš pozdě a nestačil se ji vyhnout. Výsledkem byl defekt levé přední pneumatiky, ale ještě horší bylo to, že se tímto nárazem zdeformoval disk kola a my ho museli vyměnit přímo na trati rychlostní zkoušky.

Chvilku trvalo, než jsme našli vhodné místo na výměnu, abychom naší zastávkou neohrozili další posádky a i když máme takovou výměnu nacvičenu a s Petrem jedno kolo vyměníme zhruba za půldruhé minuty, celá ta operace se zastavením a znovu nasednutím do soutěžního auta nás stála tři minuty. Bylo jasné, že od tohoto okamžiku již není v našich silách výborně jedoucího Vojtěcha v čele soutěže ohrozit, a tak jsme se soustředili na uhájení druhé pozice a pro pobavení diváků jsme udělali několik smyků. Osobně jsem s výsledkem spokojen, protože to bylo po tvrdém a napínavém souboji, který bavil nejenom nás, ale i všechny fanoušky a diváky,“ dodává Václav Pech jun.

 

Ten byl spokojen i s dobrou připraveností a společenskou úrovní celé rallye. „Opravdu jezdím do Krumlova velmi rád a rád se také účastním všech obvyklých ceremonií, které místní soutěž provázejí, krumlovští umí tyto akce pěkně připravit a zorganizovat. Již samotná prezentace posádek při slavnostním představování v prostorách místní pivovaru je velmi pěkná a také se mi líbí tradiční vyhlašování oceněných posádek, které probíhá vždy s příchodem sobotní noci na nádherně nasvícené startovní rampě v Jelení zahradě pod krumlovským zámkem.

I letos bylo kolem trati velké množství fanoušků a tisíce se jich také zúčastnili slavnostního vyhlašování. Odměnou jim byl mimo jiného krásný ohňostroj a snad také naše exhibiční oslavná kolečka, která jsme pro ně se svými soutěžními speciály na přilehlé komunikaci předváděli. Moc všem fanouškům za jejich přízeň děkujeme,“ říká Václav Pech jun.


 
EuroOil team
 
Fotogalerie:   Seat Rallye 2005 Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose