www.car.cz
 

Rally Lužické hory 2005 - tradice obnovena. Povedlo se
     15.6.2005 07:33 - tisková zpráva


Závěrečná tisková zpráva

 

            Jak už jsem uvedl v úvodní tiskové zprávě - obnovit soutěž po dvaceti letech, není žádná legrace. V dané oblasti se změnili lidé, platí zde jiné normy, jsou zde nové podmínky pro volbu rychlostních zkoušek atd. Organizátoři v Hrádku nad Nisou se této úlohy zhostili na výbornou a je dobře, že po dlouhých letech odmlky, se v tomto příhraničním regionu opět závodilo.

 

            Mezi vesměs kladnými ohlasy kralovaly pochvaly právě na erzety, které byly technické a velice náročné i díky střídajícímu se povrchu. Někteří ze zkušených jezdců    ( Landa, Otto, Drásta, Picek a další ) říkali, že pro začínající jezdce je to zkouška ohněm, je to hodně o taktice, že tyto rychlostní zkoušky neodpouštějí chybu. A moc dobře věděli,  o čem hovoří. Velice potěšující je, že přes určité obavy z náročnosti, k níž se přidalo i nestálé počasí, se soutěž odjela bez vážnější nehody. Přesto sportovní úroveň soutěže byla velice dobrá a prakticky do posledních metrů závěrečné erzety nebylo rozhodnuto o pořadí na předních místech.

 

            Velkou zásluhu na kvalitním zabezpečení tratí erzet mělo i nadšení lidí, kteří kdysi již soutěže na Hrádecku a Frýdlantsku zabezpečovali. Sešlo se i poměrně velké množství diváků, a to již při seznamovacích jízdách. Velké poděkování patří všem, kteří se jakkoliv přičinili o hladký průběh i přípravy osmého ročníku Rally Lužické hory -organizátorům, pořadatelům, činovníkům, sponzorům, zejména pak firmě TRW Lucas Frýdlant v Čechách, ale i posádkám, jejich doprovodům, ukázněným divákům, zástupcům vedení Sheron Českomoravského poháru v rallye.

 

 Samostatnou kapitolou je pak vstřícnost Městského úřadu v Hrádku nad Nisou, poskytnutí důstojných prostor pro ředitelství, delegované činovníky, výpočetní a tiskové středisko a ochota samotných zaměstnanců v době konání soutěže. Všechny tyto střípky vytvořily vhodnou výchozí pozici pro pořádání 9. ročníku Rally Lužické hory 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hrádek nad Nisou 7. 6. 2005                                           Mgr. Pavel Vydra

                                                                          vedoucí tisk.střediska RLH ´05


 
 
Fotogalerie:   Autonova rally Tišnov 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose