www.car.cz
 

Triumf Audi v brněnském závodu DTM . Opět Ekström
     15.6.2005 07:54 - tisková zpráva


Triumf Audi v brněnském závodu DTM

·        1-2 pro Audi A4 DTM, Ekström v čele šampionátu

·        Na úspěch v DTM se odvolává akční model A4 DTM Edition

 


V nejlepším světle se Audi předvedlo během právě uplynulého víkendu nejenom na Autosalonu 2005 v Brně, ale také na brněnském autodromu, kde se jel další závod prestižního šampionátu DTM, ve kterém Audi obhajuje loňské vítězství ve značkách, mezi týmy i v hodnocení jezdců: V nedělním závodě vybojoval loňský šampion Mattias Ekström vítězství a na druhou příčku stupňů vítězů jej doprovodil týmový kolega Tom Kristensen. Náskok obou pilotů Audi na třetího v pořadí činil téměř 25 sekund, což je v tak „rychlých“ závodech, jakým podniky DTM jsou, doslova zdrcující odstup!

 

Svým prvním letošním vítězstvím se Mattias Ekström vyšvihl do čela průběžného pořadí mezi jezdci a Tom Kristensen se posunul na třetí příčku. Celkem patnáct v Brně získaných bodů snížilo odstup Audi v hodnocení značek od dosud vedoucího Mercedesu na pouhé čtyři body!

 

Konečně jsme dokázali pro nové Audi A4 DTM vybojovat vítězství a jsem opravdu šťastný, že se to podařilo právě mně,“ prohlásil v cíli Mattias Ekström. „Je skutečně velmi příjemné zvítězit a dostat se do čela klasifikace právě na okruhu, kde jsem si vloni v předstihu zajistil titul šampiona DTM.“

 

„Nezastírám, že jsem pyšný na to, že Brno je třetím podnikem DTM v řadě, kdy stojím na stupních vítězů – to připisuji především skvěle fungujícímu vozu,“ říká Tom Kristensen. „Jsme tak rozjetí, že nám nebude vadit ani další dodatečná desetikilová zátěž, se kterou pojedeme v Oscherslebenu.“

 

Ve skvělé kondici se v Brně předvedli i další piloti vozů Audi A4 DTM: Martin Tomczyk zajel nejrychlejší kolo závodu a držel si výborné čtvrté místo, o které ale přišel příliš dlouhou zastávkou v boxech, zapříčiněnou zadřenou maticí pravého zadního kola. Body pro Audi vybojoval i Allan McNish, bývalý jezdec F1, který skončil sedmý, přičemž o téměř jisté stupně vítězů jej připravila penalizace za rychlý průjezd boxy.

 

„Moje gratulace patří všem jezdcům i členům obou týmů Audi! Všichni jsme udělali maximum a těší mě, že se nám podařilo držet se zvolené strategie. Věřím, že stejně dobře se nám povede i v dalších závodech DTM,“ zhodnotil víkendový závod Dr. Wolfgang Ullrich, šéf týmu Audi Motorsport.

 

Produkční model s geny závodního speciálu

Fenomenální tažení Audi loňskou sezonou šampionátu cestovních vozů DTM, které vyvrcholilo ziskem všech tří titulů – ve značkách, mezi týmy i v hodnocení jezdců – si automobilka Audi, resp. společnost  quattro GmbH připomínají speciálním modelem A4 DTM Edition. Tento výrazně dynamicky orientovaný model se s velkým úspěchem představuje i návštěvníkům právě probíhajícího Autosalonu 2005 v Brně.

 

Audi A4 DTM Edition pohání nový přeplňovaný zážehový motor 2.0 TFSI vybavený systémem přímého vstřikování benzinu do válců. Výkon tohoto čtyřválce byl vyladěn na 220 k a jeho maximální točivý moment se vyšplhal až na 300 Nm. Výkon motoru míří k předním kolům, na přání mohou být modely Audi A4 DTM Edition vybaveny i stálým pohonem všech kol quattro. Z klidu na 100 km/h Audi A4 DTM Edition zrychluje za 7,1 s a jede až 247 km/h. Jeho spotřeba v kombinovaném cyklu přitom činí jen 8,1 l/100 km.

 

Model Audi A4 DTM Edition dostal tužší sportovní podvozek, jehož světlá výška je snížena oproti sériovým modelům o 20 mm. Od běžných modelů se liší i např. tvarováním dveřních prahů, leštěným krytem prahu zavazadlového prostoru, charakteristická jednodílná maska chladiče je vyvedená v černé barvě „Phantom“ a na přání (bez příplatku) mohou mít stejný odstín i kryty vnějších zpětných zrcátek. Nově řešený přední nárazník s integrovaným spojlerem má dolní lem z černého karbonu, nekompromisně sportovní image Audi A4 DTM Edition umocňují i mohutné otvory pro přívod chladného vzduchu k brzdám předních kol.

 

Interiéru dominují sportovní sedadla Recaro čalouněná kombinací textilního materiálu Nardia a kvalitní kůže. Stejnou kombinací kůže a textilu je obšitý i sportovní tříramenný volant. Přístrojová deska a dveřní výplně jsou přizdobeny karbonovými dekorativními lištami, které se dosud objevovaly v modelech Audi S4.

 

PR

Jan Klíma, AC&C Public Relations s.r.o., tel 220 516 329, fax 220 518 209,


 
 
Fotogalerie:   DTM Brno 2005 - Ivo Nesrovnal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose