www.car.cz
 

Kopná 2005: Václav Pech bude startovat o víkendu ve Slušovicích
     16.6.2005 21:50 - tisková zpráva


Plzeňskou posádku EuroOil teamu Václava Pecha jun. a Petra Uhla čeká během nadcházejícího víkendu další díl ze seriálu domácího mistrovství v jednodenních soutěžích Rallyesprint Kopná.

Václav Pech jun., který momentálně vede Mezinárodním mistrovství ČR v rallye, odjíždí do Slušovic bojovně naladěn s cílem dojet co nejlépe a pokud možno se posunout z druhého místa v průběžném pořadí na vedoucí pozici i v tomto šampionátu ve sprintrallye. „Na posledním sprintovém podniku v Tišnově jsme měli trochu smůly a skončili jsme za Štěpánem Vojtěchem na druhém místě. Tady v Kopné chceme zabojovat, ale jsem si vědom toho, že Vojtěchovi se zde tradičně daří, a že bude nesmírně obtížné ho zde porazit,“ říká  Václav Pech jun.

Ten se do Slušovic, které jsou v posledních letech centrem soutěže, velmi těší. Čeká ho nejen souboj s více než stovkou přihlášených posádek, ale také velmi náročná trať. „Rychlostní zkoušky slušovického sprintu jsem si oblíbil. Pořadatelé využívají tratí, kudy v minulosti vedly RZty naší největší automobilové soutěže Barum Rallye a z těch vždy vlastně vybírají ty nejkrásnější a nejtechničtější úseky. Čeká nás opravdu náročná trať, velmi technická a na jedné z rychlostek dokonce i kus šotolinového úseku.

Bude to náročné nejen pro jezdce ale také pro techniku. Náš soutěžní vůz je připraven a věřím, že plně obstojí v konfrontaci s náročnou tratí, navíc po Rallye Český Krumlov přišel do vozu nový motor, protože starý by již kilometry na Kopné nemusel vydržet,“ říká Václav Pech jun. a dodává: „Také se velmi těším na diváckou superspeciálku, kterou pořadatelé zařadili v předvečer vlastní soutěže. Jedná se o krátký úsek s délkou necelé tři kilometry, které ale posádky absolvují během pátečního večera. Start do této divácké zkoušky bude až po desáté hodině, takže všechny posádky pojedou za tmy a to vždy přidává na atraktivitě. Jsem přesvědčen o tom, že tahle noční šou přiláká do Slušovic velké množství diváků.“

Rallyesprint Kopná startuje páteční superspeciálkou 17.6. ve 22:00 a na jezdce pak během soboty čeká ještě dalších osm rychlostních zkoušek o celkové délce 67 kilometrů. Vítěz projede cílovou rampou ve Slušovicích deset minut před třetí hodinou odpolední.


Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz

 

 


 


 
 
Fotogalerie:   SHERON - Valašská Rally 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose