www.car.cz
 

Nízké emise, vyšší ochrana motoru, snížení spotřeby pohonných hmot
     17.6.2005 13:55 - tisková zpráva


Aral přichází s novým olejem řady Long Life

Nízké emise, vyšší ochrana motoru, snížení spotřeby pohonných hmot

 

Praha, 9. června 2005 - Bohatá nabídka olejářských produktů značky Aral, která nyní obsahuje již přes 200 položek, se rozšířila o další. Jedná se o nový olej řady Long Life označený Aral Super Tronic Long Life III SAE 5W-30.

 

Nový olej Aral Super Tronic Long Life III SAE 5W-30 byl vyvinutý speciálně k zvýšení čistoty motoru a k ochraně životního prostředí snížením tvorby škodlivých emisí. Díky syntetické bázi oleje v kombinaci s nejnovější protiotěrovou technologií poskytuje zvýšenou ochranu pro dnešní sofistikované konstrukce přeplňovaných motorů FSI a TDI. Kromě toho olej Aral Super Tronic Long Life III SAE 5W-30 splňuje výkonové specifikace VW 504 00 a 507 00, které jsou určeny například pro nejnovější model Volkswagenu Passat, ale i většinu předchozích výkonových specifikací VW a je tedy vhodný pro převážnou část dříve vyrobených zážehových i vznětových motorů. Uplatněním koncepce „Technologie čistého výkonu“ (Clean Perfomance Technology) nový olej navíc přispívá k prodloužení životnosti přídavných filtrů pevných částic DPF dieselových motorů a snižuje tak emisní zatížení životních prostředí a také spotřebu pohonných hmot.

 

Název Long Life se vžil pro označení olejů, které umožňují podstatné prodloužení výměnných lhůt. Zatímco interval výměny běžného oleje je 15 000 kilometrů, proběh olejů Long Life je zhruba 30 000 kilometrů u zážehových motorů a u vznětových motorů je to ještě o něco více. Zásluhu na tomto podstatném prodloužení proběhu mají v prvé řadě vysoce kvalitní syntetické oleje, a také použití sofistikovaných diagnostických systémů v motorech vozů. Jejich řídicí jednotky neustále sbírají údaje o režimu práce motoru, sledují např. rychlost jízdy, zatížení motoru i četnost tzv. studených startů, a po vyhodnocení těchto informací potom procesor rozhoduje o okamžiku, kdy musí řidič zajet do servisu k výměně oleje.

 

Tři tisíce kilometrů před předpokládaným okamžikem nutné výměny oleje řídicí jednotka prostřednictvím palubního displeje řidiče poprvé upozorní, že by měl pomalu začít plánovat návštěvu servisu a od té doby ukazatel neustále odečítá kilometry, takže řidič má neustále na očích, kolik může ještě před výměnou oleje najezdit.

 

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose