www.car.cz
 

Chvojka na Rajdu Polski sbíral cenné zkušenosti na šotolině
     17.6.2005 14:06 - tisková zpráva


Premiérový start v letošním seriálu mistrovství Evropy absolvovala při 62. Rajdu Polski dvojice Czech National Team Milan Chvojka, Hana Chvojková na voze Mitsubishi Lancer EVO VIII MR. Druhý podnik devítidílného šampionátu starého kontinentu se odehrával na šotolinových tratích v okolí Mazurských jezer na severovýchodě Polska, kde se v minulosti jezdil Rajd Kormoran.

Šestačtyřicetiletý jezdec z Olomouce se poprvé svezl na šotolinové rally v silné evropské konkurenci, neboť na startu se objevili Renato Travaglia z Itálie (Mitsubishi Lancer EVO VII), Poláci Leszek Kuzaj (Subaru Impreza STi), Michal Solowow (Mitsubishi Lancer EVO VIII), úřadující český mistr Jan Kopecký (Mitsubishi Lancer EVO VII), Švéd Oscar Svendlund (Mitsubishi Lancer EVO VII) a další.  "Hlavním cílem bylo především zdárně dokončit polskou rally, což se nám nakonec podařilo. Neočekával jsem žádný pronikavý výsledek, neboť se šotolinou nemáme zkušenosti.

Rychlostní zkoušky se mně velmi líbily. V Polsku se jelo na šotolině v kombinaci s pískem. Podél tratě bylo velké množství diváků, kteří rallysportem opravdu žijí. Závod jsme si zkrátka užili. Získali jsme nesmírně cenné zkušenosti a rovněž konečné umístění je pro nás potěšujícím výsledkem," uvedl Milan Chvojka.

Společně se svou manželkou Hanou obsadili v konečném účtování šestnácté místo, když v hodnocení produkčních vozů jim patřilo dvanácté místo. Rajd Polski jednoznačně vyhovoval produkčním vozům, neboť nejlépe hodnocenou dvoukolkou byl úřadující evropský šampion Simon Jean-Joseph na voze Renault Clio S1600. Ten v konečném  hodnocení obsadil až deváté místo. Medailové příčky obsadili domácí jezdci. Z vítězství se radoval v okolí města Mikolajski Krzysztof Holowczyc na subaru, druhý skončil Michal Bebenek a třetí další Polák Zbigniew Staniszewski, oba na mitsubishi.

Chvojka před letošní sezonou postavil v domácích dílnách vůz Mitsubishi Lancer EVO VIII MR. Před startem v Polsku absolvoval v letošním roce pouze tři domácí podniky. Nejvíce se mu dařilo v Tišnově, kde při rallysprintu nenašel ve své kategorii přemožitele. Méně se mu dařilo již při dvoudenních soutěžích českého šampionátu, neboť při Valašské rally a Matador Tatry odstoupil pro technické problémy s převodovkou.

"Letos se soustředíme na získávání zkušeností v evropském šampionátu. Příští týden nás čeká Ypres Westhoeck Rally v Belgii. Přece jen na asfaltu si věříme více. Plánujeme starty rovněž na dalších soutěžích mistrovství Evropy. Příznivci nás v letošním roce doma příliš neuvidí," uzavřel Chvojka. Na horkém sedadle spolujezdce vystřídá při třetím podniku evropského šampionátu manželku Hanu dcera Zuzana.

Chvojka Motorsport   


 
 
Fotogalerie:   Rajd Polski 2005 - Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose