www.car.cz
 

Rychlí seveřani se potkali v Brně - Jani Paasonen a Mattias Ekström
     18.6.2005 17:58 - tisková zpráva


Co má společného DTM a Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup?

V rámci brněnského víkendu DTM došlo k zajímavé situaci, kdy se v padocku pohybovali významní zástupci skandinávského závodnického výkvětu. Nasnadě tedy bylo, že dva z nich se mezi sebou  dohodli na vzájemném setkání.
Jani Paasonen a Mattias Ekström jsou jména známá snad všem motoristickým fanouškům. A tak se v osobách Fina  a Švéda potkali v brněnských boxech zástupce DTM, nejpopulárnějšího evropského okruhového seriálu a Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu, o němž se mluví jako o "malém českém DTM", a který  navíc v Brně reprezentoval jako jediný české závodění. 

 A protože mezi atrakce, které k DTM neodmyslitelně patří, je během víkendu zařazeno i několik termínů pro Taxi jízdy,  nic nebránilo tomu, aby si seveřani uspořádali sekání podle svého gusta a ve stylu, který jim nejvíc vyhovuje. Už se obecně ví, že sobotní odpoledne bylo upršené, Jani přesto navštívil Mattiase v boxech a poté, co se pozdravili, nechal se ukšírovat na místo spolujezdce do kevlarového monstra, s nímž Švéd odpoledne zářil v kvalifikacích.

Když vůz s ohlušujícím řevem vyrazil na mokrou trať, bylo poznat, jak těžké je krotit stovky koní na tak špatném povrchu. Jani byl však poučeným spolujezdcem a když se po dvou kolech vrátili do boxů, vyloženě si jízdu pochvaloval. "Jistěže to je rychlé a silné. Alespoň jsem zase získal nějaké nové zkušenosti s jízdou na okruhu, kterou se pořád učím  a Mattias ji už zvládl velice dobře," líčil Jani s úsměvem po vystoupení z vozu.


Paralel k oběma jezdům a oběma seriálům by se dalo najít jistě víc.  Oba piloti dnes dobře znají soutěže i okruhy, jméno obou dvou je spjato i se škodováckým motorsportem. Značka AUDI patří do koncernu VW stejně jako značka Škoda. Pohár octavií se snaží být na poměry  České republiky tím nejlepším  a daří se mu to.

Používá se tu také jednotné obutí, finální kvalifikace probíhají systémem Super Pole a o taxi jízdách, při nichž se v pohárové octavii svezly hvězdy sportu, kultury i byznysu, toho bylo napsáno dost a dost...

 


(4.6. 2005)

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose