www.car.cz
 

Tomáš Enge v polovině Le Mans v čele třídy GT1 a sedmý absolutně
     19.6.2005 12:09 - tisková zpráva


Český jezdec Tomáš Enge společně se svými kolegy Peterem Koxem a Pedrem Lamym drží vyrovnané tempo, až na pár okamžiků byli po takřka celých 12 hodin v čele třídy GT1 a aktuálně jsou na skvělém sedmém místě absolutně. Ve třídě však zuřil v první polovině závodu těsný boj, obě Corvetty i sesterský Aston Martin jsou poměrně blízko.


Letošní čtyřiadvacetihodinovka začala za tropických veder a pro jezdce v kokpitech vozů to nebyl žádný med. Do závodu odstartoval Kox, který Engemu předal vůz při druhé zastávce na první pozici ve třídě, kterou český jezdec udržoval. Jako třetí přišel na řadu Pedro Lamy, rovněž on držel pravidelné tempo.

 Trojice jezdců pak za volantem rotovala ve stejném pořadí a plně využívala bezproblémového chodu jejich vozu Aston Martin DBR9 se startovním číslem 58. Smůlu měl sesterský vůz s číslem 59, který dostal tři penalizace za jezdecké prohřešky, některé z nich velmi sporné, a je tak na čtvrtém místě třídy. Mezi Astony jsou vmáčknuty obě Corvetty, závod tedy slibuje dramatický boj až do konce, protože všechny čtyři vozy necelé tři okruhy.

 

Tomáš Enge (po své první jízdě): „Horko je neuvěřitelné. Ve voze je málo čerstvého vzduchu a dýchání je obtížné, protože vdechujete horký vzduch.“

 

Pořadí třídy GT1 po 12 hodinách
1. Enge/Kox/Lamy                  Aston Martin DBR9                173 kol

2. Gavin/Beretta/Magnussen    Corvette C6-R                        172 kol

3. Fellows/O’Connel/Papis      Corvette C6-R                        172 kol

4. Brabham/Sarrazin/Turner     Aston Martin DBR9                170 kol

5. Goueslard/Dupard/Vosse     Ferrari 550 Maranello              166 kol

6. Bouchut/Fomenko/Vasilev   Ferrari 550 Maranello              163 kol

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   INDY 2005: Enge v Phoenixu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose