www.car.cz
 

SEAT míří z rallye na automobilové okruhy. Přicházejí nové výzvy
     20.6.2005 11:00 - tisková zpráva


Po čtyřech úspěšných letech opouští SEAT českokrumlovskou rallye

  • Nový model León posílí pozici značky SEAT okruhovém šampionátu WTCC

 

 

Po čtyři roky se SEAT v roli partnera českokrumlovské SEAT Rallye snažil o co nejlepší jméno této tradiční automobilové soutěže domácího šampionátu a patří mu velký dík za to, že tisíce skalních motoristických fanoušků považuje tuto soutěž za nejhezčí podnik celého mistrovství. Přicházejí ale nové výzvy, a tak se SEAT s Českým Krumlovem a šotolinovými rychlostními zkouškami loučí a míří na závodní okruhy.

 

„Byly to čtyři skvělé sezony a my jsme pyšní na to, že fanoušci soutěží se naučili jezdit na „Seata do Krumlova“. V příštím období se ale SEAT chce plně soustředit na okruhové závody Světového šampionátu cestovních vozů WTCC a tomu musíme přizpůsobit i naši strategii,“ říká Pavel Šilha, vedoucí divize SEAT společnosti Import Volkswagen Group.

 

Po formuli jedna a světovém rallyovém šampionátu WRC je okruhové mistrovství světa cestovních vozů WTCC třetí nejsledovanější disciplínou automobilového sportu a SEAT se chce ve WTCC výrazně prosadit. Ke třem Toledům, které pro SEAT vloni ve WTCC vybojovaly bronz v hodnocení značek, už letos přibudou závodní modely León, které mají podle znalců velké šance dominovat stále houstnoucímu startovnímu poli seriálu WTCC.

 

„Děkujeme pořadatelům SEAT Rallye Český Krumlov za výbornou spolupráci a děkujeme samozřejmě i všem nadšencům a fanouškům, kteří si českokrumlovskou rallye oblíbili. Zároveň věřím, že budou-li tomu okolnosti jen trochu přát, budeme je moci někdy v budoucnosti pozvat na závod seriálu WTCC, konaný v ČR,“ uzavírá Pavel Šilha jednu kapitolu sportovního angažmá značky SEAT a zároveň otvírá novou. 

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Český Krumlov 2005, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose